NASTAKO - Modne Ilustracije

Anastasiu Garadnay sam sasvim slučajno upoznao pri završetku moje revije na Serbia Fashion Week-u. Ona je bila ta koja je naletela na mene i pomogla mi pri transportu lutaka Grace Jones . Neizmerno sam zahvalan na tom trenutku jer sam upoznao jednu savršenu umetnicu i divnu veselu osobu!Modne ilustarcije su nešto što jako volim da vidim i malo je zaista onih koji na takav način , sa takvom precižnošću oka i ruke prenose na papir modu koju vide na modnim pistama. Anastasia je jedna od njih i njene ilustracije pod imenom NASTAKO možete videti na raznim blogovima, sajtovima i magazinima koji se tiču mode. Svaka njena ilustarcija odiše ljubavlju prema modi i na neki poseban način zalazi u sferu onog umetničkog što ovde moda i jeste. Bez obzira kojom tehnikom ih crta njene ilustracije su mnogo više od crteža mode, modela, to su mala umetnička dela koja svako želi da gleda ne samo u novinama i na netu već na počasnom mestu na svom zidu !

caty

Read more: NASTAKO - Modne Ilustracije

GRACE ART JONES

Grace Print za majicu1

by Aleksandar Topić

Grace Jones je mnogim poznatim ali i anonimnim umetnicima širom sveta inspiracija svih ovih 40-tak godina koliko je prisutna na muzičkoj sceni. ne postoji oblast umetnosti gde se nisu inspirisali njenim likom pre svega ali i delom. Moda i fotografija su možda nešto što je najviše obeležilo njenu karijeru pored muzike ali slikari , ilustratori, dizajneri lego igračaka, karikaturisti,... pronašli su ono nešto što imaju retke muze a Grace Jones je definitivno jedna od njih. Gledajući u sve radove koje sam pronašao na internetu a verujte mnogo ih je , teško je bilo odabrati one koji na poseban način predstavljaju nju. Za moju reviju HEROES inspirisanu njenom muzikom i likom plakat je uradio jedan od naših najboljih grafičkih dizajnera Aleksandar Topić , vrlo inspirisan u kombinaciji pop arta stila i njenog lika napravio je plakat koji je naišao na odlične reakcije i zato je on noseći u ovoj priči. Tu su i fotogrtafije i slike Helmut Newton-a,Andy Warhol-a, Roberta Mapphlethorpa, ali i saradnja sa poznatim njujorškim umetnikom Keith Haring-om. Pored njih još mnogi umetnici širom sveta ostavili su svoju viziju ove velike pop ikone. Zato je neopisiva sreća videti je u subotu 14.07 na EXIT festivalu u Novom Sadu!

Read more: GRACE ART JONES

B-COLLAGE by Boško Šabazović

Boško Šabazović B-Collage je definitivno jedan od onih umetnika, kolažista na kojeg treba obratiti pažnju jer je svojim radom postao ozbiljan drustveno-modni hroničar ovog vremena u kojem živimo! Njegova zapažanja, utisci, sve ono što ga okružuje , dotiče na bilo koji način postaju elementi koje spaja lepkom ili crtajuci rukom pretvara u svoju B-COLLAGE umetnost. Ovi kolaži su pokazatelj kreativnosti, ideje i svega onoga što sanja , oseća i želi da nam kaže, bez obzira što je dislociran od centra zbivanja u malom i pomalo depresivnom ali izuzetno lepom Boru njegov talenat doseže mnogo dalje! Kolaž kao grana likovne umetnosti pravi je izazov za mnoge kreativne persone ali malo ko uspeva kao on da ispriča svoju priču i da svaki put kad ugledate neki novi kolaž na društvenim mrežama prepoznate i shvatite na prvu da je to baš njegov rukopis!

bcollage 19

Read more: B-COLLAGE by Boško Šabazović

BAXXART by Vladimir Baxx

Dok tragate za lepotom na drustvenim mrežama možete da je pronađete ili nekako i ne uočite .Najbolje je kad ona sama iskoči pred Vas, ostane tu i pusti Vas da opčinjeno gledate , divite se, razmišljate o njoj i konačno shvatite da baš nju čekate svih tih dana i sati pretrage i šnjuvanja po web nebu.Tako sam i ja naleteo na ovu predivnu nesvakidašnju umetnost koju stvara Vladimir Baxx, zvanu BAXXART! Vreme pred Vama postaje drugačije uz njegov rad i sve ono što poručuje dok upija svakodnevicu samo je razlog više da uživate u ovoj Lepoti!

walk of fame 6

Read more: BAXXART by Vladimir Baxx

Kraljičina oralna iskustva (Queen’s oral experience ) by Zoran Ćumura & Igor Madjinca

Kraljičina oralna iskustva 13

Kraljičina oralna iskustva (Queen’s oral experience ) je refleksija Zoranove podrške pre svega feminizmu, emocionalnim borbama, opstanku lepote kroz sve životne faze. Zajedno sa Igorom stvorili su ovom izlozbom estetiku koja ne pravi compromise, izražava emocionalna stanja svim vizuelnim i čulnim osećajima kroz pokrete, ekspresijom na licima aktera, zvukom. Oseća se snaga volje,  glad za životom. Svaka tamna strana donosi iskustvo šta jesmo i šta nismo. Svaka životna poteškoća je naš prijatelj jer nas gura da je pobedimo, nadjačamo i porastemo na viši ljudski nivo. Nema predaje. Žene koje su izabrane za ovaj art concept su svojim karijerama, životnim stilovima i društvenom ulogom isto tako beskompromisne i hrabre kao ova dva umetnika i zajedno svedoče da je moda odavno prozrena kao puka taština i površnost.

Read more: Kraljičina oralna iskustva (Queen’s oral experience ) by Zoran Ćumura & Igor Madjinca

BESANI - Goran Stojičić

Knjiga „Besani” je izašla prošle godine u izdanju „Ammonite-a”. U pitanju je multimedijalna zbirka priča (prva u regionu, najverovatnije u Evropi a možda i šire). Uz svaku od trideset pet priča, čitalac dobija isto toliko pesama, kao muzičku podlogu (David Bowie, Massive Attack, Tom Waits, Cocteau Twins, Nick Cave, Tindersticks, Mazzy Star, The The, Mercury Rev, Beth Hart, Morphine, Paul Weller, Amy Winehouse, The Smiths i mnogi drugi), skeniranjem odštampanih QR Code-ova, kao i ilustracije Slavimira Stojanovića Futro-a, koji je radio i korice. Tema u ovim kratkim pričama je - ljubav, tj. odnosi između „Nje” i „Njega”.

besani0101

Read more: BESANI - Goran Stojičić

We have 86 guests and no members online