B-COLLAGE by Boško Šabazović

Boško Šabazović B-Collage je definitivno jedan od onih umetnika, kolažista na kojeg treba obratiti pažnju jer je svojim radom postao ozbiljan drustveno-modni hroničar ovog vremena u kojem živimo! Njegova zapažanja, utisci, sve ono što ga okružuje , dotiče na bilo koji način postaju elementi koje spaja lepkom ili crtajuci rukom pretvara u svoju B-COLLAGE umetnost. Ovi kolaži su pokazatelj kreativnosti, ideje i svega onoga što sanja , oseća i želi da nam kaže, bez obzira što je dislociran od centra zbivanja u malom i pomalo depresivnom ali izuzetno lepom Boru njegov talenat doseže mnogo dalje! Kolaž kao grana likovne umetnosti pravi je izazov za mnoge kreativne persone ali malo ko uspeva kao on da ispriča svoju priču i da svaki put kad ugledate neki novi kolaž na društvenim mrežama prepoznate i shvatite na prvu da je to baš njegov rukopis!

bcollage 19

Read more: B-COLLAGE by Boško Šabazović

BAXXART by Vladimir Baxx

Dok tragate za lepotom na drustvenim mrežama možete da je pronađete ili nekako i ne uočite .Najbolje je kad ona sama iskoči pred Vas, ostane tu i pusti Vas da opčinjeno gledate , divite se, razmišljate o njoj i konačno shvatite da baš nju čekate svih tih dana i sati pretrage i šnjuvanja po web nebu.Tako sam i ja naleteo na ovu predivnu nesvakidašnju umetnost koju stvara Vladimir Baxx, zvanu BAXXART! Vreme pred Vama postaje drugačije uz njegov rad i sve ono što poručuje dok upija svakodnevicu samo je razlog više da uživate u ovoj Lepoti!

walk of fame 6

Read more: BAXXART by Vladimir Baxx

Kraljičina oralna iskustva (Queen’s oral experience ) by Zoran Ćumura & Igor Madjinca

Kraljičina oralna iskustva 13

Kraljičina oralna iskustva (Queen’s oral experience ) je refleksija Zoranove podrške pre svega feminizmu, emocionalnim borbama, opstanku lepote kroz sve životne faze. Zajedno sa Igorom stvorili su ovom izlozbom estetiku koja ne pravi compromise, izražava emocionalna stanja svim vizuelnim i čulnim osećajima kroz pokrete, ekspresijom na licima aktera, zvukom. Oseća se snaga volje,  glad za životom. Svaka tamna strana donosi iskustvo šta jesmo i šta nismo. Svaka životna poteškoća je naš prijatelj jer nas gura da je pobedimo, nadjačamo i porastemo na viši ljudski nivo. Nema predaje. Žene koje su izabrane za ovaj art concept su svojim karijerama, životnim stilovima i društvenom ulogom isto tako beskompromisne i hrabre kao ova dva umetnika i zajedno svedoče da je moda odavno prozrena kao puka taština i površnost.

Read more: Kraljičina oralna iskustva (Queen’s oral experience ) by Zoran Ćumura & Igor Madjinca

BESANI - Goran Stojičić

Knjiga „Besani” je izašla prošle godine u izdanju „Ammonite-a”. U pitanju je multimedijalna zbirka priča (prva u regionu, najverovatnije u Evropi a možda i šire). Uz svaku od trideset pet priča, čitalac dobija isto toliko pesama, kao muzičku podlogu (David Bowie, Massive Attack, Tom Waits, Cocteau Twins, Nick Cave, Tindersticks, Mazzy Star, The The, Mercury Rev, Beth Hart, Morphine, Paul Weller, Amy Winehouse, The Smiths i mnogi drugi), skeniranjem odštampanih QR Code-ova, kao i ilustracije Slavimira Stojanovića Futro-a, koji je radio i korice. Tema u ovim kratkim pričama je - ljubav, tj. odnosi između „Nje” i „Njega”.

besani0101

Read more: BESANI - Goran Stojičić

Svakodnevni Život Bogova by Alexey Kondakov

Ukrajinski umetnik Alexey Kondakov je svojim slikama/kolažima uspeo da dotakne veliki deo sveta na drustvenim mrežama.Sam način na koji spaja staro i novo, gde poznate ljudske likove iz klasičnog slikarstva stavlja u ambijent današnjice , tačnije na fotografije koje je sam napravio pravi su prizor vanvremenske lepote. Ta količina estetike u spajanju nespojivog čini ga izuzetnim stvaraocem i umetnikom vrednog pažnje! Poznata dela klasičnog slikarstva kao što su "David i Golijat" "Bahus" "Nimfa i Satira" samo su neka od onih  koja su dobila sasvim nov život na ulicama Kijeva ! Savršena kombinacija svetla, senki i svega onoga što je tipično za taj period umetnosti odlično je uklopljeno sa fotografijom, ambijentom i svakodnevnim životnim situacijama!

alexey kondakov 10

Read more: Svakodnevni Život Bogova by Alexey Kondakov

BOGDAN STEFANOVIĆ

Bogdan Stefanovic je jedan vrlo upečatljiv, zanimljiv, kreativan momak koji svojom pojavom oduševljava sve na drustvenim mrežama, jedan je od onih bradonja koji imaju stila kako modnog tako i životnog. Pravi je ilustrativni hroničar pop kulture današnjeg vremena i njegovi crteži Bogste PLES su pravi pokazatelj ovoga i sada koje živimo kroz sveprisutne medije.

13652887 1024300160959018 4876263390610338553 o

Read more: BOGDAN STEFANOVIĆ