1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Kraljičina oralna iskustva 13

Kraljičina oralna iskustva (Queen’s oral experience ) je refleksija Zoranove podrške pre svega feminizmu, emocionalnim borbama, opstanku lepote kroz sve životne faze. Zajedno sa Igorom stvorili su ovom izlozbom estetiku koja ne pravi compromise, izražava emocionalna stanja svim vizuelnim i čulnim osećajima kroz pokrete, ekspresijom na licima aktera, zvukom. Oseća se snaga volje,  glad za životom. Svaka tamna strana donosi iskustvo šta jesmo i šta nismo. Svaka životna poteškoća je naš prijatelj jer nas gura da je pobedimo, nadjačamo i porastemo na viši ljudski nivo. Nema predaje. Žene koje su izabrane za ovaj art concept su svojim karijerama, životnim stilovima i društvenom ulogom isto tako beskompromisne i hrabre kao ova dva umetnika i zajedno svedoče da je moda odavno prozrena kao puka taština i površnost.

Međutim, koristeći modu kao alat a ne kao suštinu, stvoren je snažan utisak da Zorana ne gledamo samo kao poznatog beogradskog  frizera ili gradsku facu, a Igora ne samo kao neko mladog i talentovanog fotografa koji nema kreativnu snagu i viziju, već ih gledamo kao dva umetnika čiji izrazi ne prate puku popularnu kulturu, one koji su kroz sopstvena životna iskustva i sazrevanja uspeli da pretoče u kvalitetan umetnički izraz. Njihova umetnost pokazuje da je žilavija od mizerije svakodnevnice. Ovo je puls dva umetnika koje zajedno sa ostalim umetnicima  političke struje i klime sve dublje pokušavaju da istisnu i odvoje od kreativnog i beskompromisnog rada ali i ustogljene akademske scene.  Ove Kraljice govore da ‘Ništa nije kao što izgleda’, predrasude su blockade na vašem putu da se otvorite prema izobilju i raznovrsnosti života. Ako su one mogle, možete i vi!

Kraljičina oralna iskustva 1

Kraljičina oralna iskustva 2

Kraljičina oralna iskustva 3

Kraljičina oralna iskustva 4

Kraljičina oralna iskustva 5

Zoran Ćumura pripada beogradskoj alternativnoj, bohemian kemp sceni, subkulturi koja održava beogradski puls u ritmu sa svetskim megapolisima.
Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. Hrabar da živi u Srbiji svoj životni stil sa šminkom na licu šetajuću dugu kosu, martinke i kilt suknju . Njegova profesija frizera se nije svela na modeliranje  frizura bankovnih službenica ili turbo folk pevačica. Zoran Ćumura je svoj životni poziv usmerio ka alternativnoj sceni, okružen umetnicima, slikarkama, balerinama, plesačima, fotografima, glumicama, pesnicima, filozofima, što zidovi njegovih salona odavno svedoče. Umetnička dela koje je skupio jednom će predstaviti nekom izložbom, sigurna sam u to. Ta veza njegovog načina života, njegove profesije i umetnosti iznedrila je čvrstu vezu koju svakodnevno živi i predstavlja svojim art-fashon conceptima –revijama i izložbama.
Mladi fotograf Igor Madjinca prkosi strujama nemogucnosti i neprilika koje vrebaju taletovane ljude iza svakog coska. Svojom evidentno snaznom kreativnom energijom uspeo je sebe da nametne ne lokalnoj sceni, vec i svetskoj. U prilog tome govori njegova nominacija u 5 najboljih apstraktnih fotografa u 2016 za Stocksy.com,  izlozba u New York-u i Washington-u. Preko 1000 objavljenih fotografija  u poznatim svetskim i domacim casopisim( Attn,Elite Daily,Paper,Broadly,Vice,...) Zar treba jos nesto dodati?

Kraljičina oralna iskustva 6

Kraljičina oralna iskustva 7

Kraljičina oralna iskustva 8

Kraljičina oralna iskustva 9

Kraljičina oralna iskustva 10

Kraljičina oralna iskustva 11

Kraljičina oralna iskustva 12

Kraljičina oralna iskustva 14

Kraljičina oralna iskustva 15

Kraljičina oralna iskustva 16

Kraljičina oralna iskustva 17

Kraljičina oralna iskustva 18

Kraljičina oralna iskustva 19

Kraljičina oralna iskustva 20

Kraljičina oralna iskustva 21

Kraljičina oralna iskustva 22


photo IGOR MADJINCA
creative&art director ZORAN ĆUMURA
models:
Diya Siki
Jasmina Sanader
Biljana Cincarevic
Katarina Simovic
Alisa Matovic
Maja Atanasijevic
Helen Babic
Dinja

We have 147 guests and no members online