1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dok tragate za lepotom na drustvenim mrežama možete da je pronađete ili nekako i ne uočite .Najbolje je kad ona sama iskoči pred Vas, ostane tu i pusti Vas da opčinjeno gledate , divite se, razmišljate o njoj i konačno shvatite da baš nju čekate svih tih dana i sati pretrage i šnjuvanja po web nebu.Tako sam i ja naleteo na ovu predivnu nesvakidašnju umetnost koju stvara Vladimir Baxx, zvanu BAXXART! Vreme pred Vama postaje drugačije uz njegov rad i sve ono što poručuje dok upija svakodnevicu samo je razlog više da uživate u ovoj Lepoti!

walk of fame 6

Definiši baxxart?
U savremenom dobu gde su veliki umetnicki pokreti odavno zakopani asovom istorije, a omca globalizacije svima visi oko vrata, jedini izlaz za mene je bio stvaranje licnog kanala za umetnicko delanje, baxxart-a. Svako delo koje sam uradio, ono koje planiram da uradim ili ono koje postoji samo kao ideja je deo baxxart-a. Pitanja globalnog drustva, lokalna desavanja, emocije i svi uticaji i misli koje akumuliram, sintetisu se u baxxart.

baxxart8

Umetnik /delo kojem se diviš?
Divim se muzici. Iz sfere vizeuelnog svaka neopipljivost i neuhvatljivost mi je savrsenstvo. Zeleo bih i ja to da umem.

Epoha u kojoj bi voleo da si živeo/stvarao i zasto?
Izbor je uvek preporod., Odvek me je fascinirao renesansni ideal umetnika, homo universalis, covek sirokih znanja. Upravo sve suprotno savremenom coveku prolaznih informacija. Uzivam da ceprkam po razlicitim oblastima i budem temeljni arhitekta umetnickog dela

baxxart4

Šta je ono što te pokreće?
Stvaram iz radosti. Obuzimaju me talasi decije razdraganosti i tada sam najproduktivniji. Trudim se da budem okruzen ljudima dobre energije, da podjednako dobro reagujem i na kisu i na sunce, da pronalazim estetske dopinge svuda i putujem, putujem, putujem...

Šta nedostaje umetnicima u Srbiji?
Mnogo toga na cemu prvenstveno sami moraju da porade. Sa druge strane, trziste je nedefinisano i carinske regulative za slanje umetnickih dela na inostrane izlozbe i njihov povratak nisu uskladjene sa svetskim.

baxxart2

Tvoj najveći uspeh do sada?
Svako novo delo je najveci uspeh do sledeceg. Bilo je i priznatih svetskih izlozbi i nagrada, ali to vise laska u trenutku.

Reakcije ljudi na tvoju umetnost?
Nepredvidive:)...dodajmo i to u ono sto me pokrece.

Čemu ne možeš da odoliš ovih dana?
Kupovini patika.

baxxart6

Pesma za sva vremena?
Aerosmith - I don't want to miss a thing

Ti? u 5 reči
Nekada prejednostavan i za 5 reci, a nekada prekomplikovan i za 1000, uf

Omiljeni prostor na internetu ? (aplikacija, koju najviše koristiš ali i šta voliš da posetiš)
Instagram, Youtube/Shazam, Expedia, Google Maps, WhatsApp, transartists.com, Online banka, Asos i svakako Google


baxxart7

Tvoja misija u umetnosti?
Sirenje ideja baxxart-a

Planovi, zelje za blisku budućnost?
Letovanje kada ovde pocne zima, novi internacionalni umetnici u Belgrade Art Studiju, uspesni umetnicki projekti, vreme za drage ljude i uvek puno uzbudjenja


baxxart1

baxxart3

baxxart5

baxxart10

baxxart11

baxxart12

baxxart13

baxxart14

baxxart15

baxxart17

baxxart18

baxxart9


Baxx Vladimir, diplomirao i stekao zvanje magistra zidnog slikarstva na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu gde trenutno zivi i stvara. Jos od studentskih dana kao stipendista vise fondova saradjuje sa Centrom za Kreativnost Mladih gde ostvaruje prve medjunarodne umetnicke kontakte.
Veoma aktivan i angazovan kao umetnik, izlagao je i ucestvovao na mnogim izlozbama, festivalima i konferencijama u Srbiji sirom Evrope, Azije i u Americi. Njegov rad je zasnovan na spajanju novih medija i tradicionalne umetnosti. Koristi umetnost kao specijalizovani jezik izrazavanja koji poziva na slusanje ocima, gledanje rukama i razumevanje osecanjima. Stvaralastvo mu je dalo sansu da se poigra sa temama, sadrzajima i slikama vremena u kome vladaju kratkotrajna uzbudjenja, brza potrosnja i destrukcija.   
Istrajan je u borbi protiv umetnickih kalkulacijama i beskopromisno siri ideje baxxart-a. Kao deo drustva i njegovo delo prolazi kroz tranziciju, menja medije, forme ali iznova nastaje na plodnom umetnickom tlu crpeci iskustva iz bogate istorije ali i savremenih globalnih desavanja.
Tradicionalna umetnost slikarstva ostrog, reskog kolorita ...prostorne instalacije, multimedijalni projekti, netart, animacije... putevi su kojima prolazi, cije putokaze cita, ogranicenja brzina zanemaruje i slobodno prati bele linije, nekada pune, nekada isprekidane i uvek, bas uvek stize do odredista, do dela, pocetka novog puta sa novim nepoznatim propisima koje moze da sledi, ignorise i menja.
Kroz svoje stvaralastvo razvija sistem ne samo za veze izmedju boja, linija, tacaka, vec reci, misli, fizike. Pocetak sistema nalazi jos u izboru medija za kreiranje, materijala za stvaranje, misli i uzbudjenja za savladavanje.
Ove godine, resident je Kulturresidens programa u Svedskoj gde radi projekat Konst av andrahand. Neki od radova baxxart-a su na aktuelnim svetskim izlozbama u John Michael Kohler Arts Centru u Sjedinjenim Americkim Drzavama i Casa Lethbridge u Kanadi.
Osnivac je Belgrade Art Studio-a, medjunarodnog umetnickog projekta za razmenu kreativnosti, deo mreze ResArtis. Predaje na ART+798 platformi u Pekingu. Clan je i uspesno saradjuje sa ArtAngels San Francisco, Opulent Mobility California, Cuntemporary London kao i Udruzenjem Likovnih Umetnika Srbije.
www.baxxart.com
www.belgradeartstudio.com

We have 124 guests and no members online