1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Drugi dan 34.Perwoll Fashion Week-a počeo je revijom B FUTURE BY PERWOLL.  B FUTURE je konkurs za mlade dizajnere, ustanovljen na prošloj beogradskoj nedelji mode, čija je namera da na veoma ozbiljan način podrži domaću modnu scenu. S toga je Perwoll u saradnji sa modnim studiom Click osmislio ovu specijalnu nagradu namenjenu  isključivo novim, talentovanim I inovativnim modnim dizajnerima. Tema ovog najnovijeg  konkursa je bila crno-beli film i večita crno-bela modna klasika, a kreatori su imali zadatak da osmisle modele za futurističke crno-bele filmove u 2030. Godini. Stručna komisija u sastavu Zora Mojsilović, professor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Ksenija Marković, modni analitičar i dizajner Igor Todorović, modni kreator odabrali su na kraju 13 finalista, koji su se ove druge večeri predstavili beogradskoj publici: Lara Popović, Sonja Jocić, MIlica Todorić, Iva Soković, Nemanja Jevtić, Bojana Jovanović, Sonja Nikolić, Ana Tara Radonjić,Ljuba Sikimić, Mirjana Šarac, Marija Janošević, Jelena Simonović,Vladislava Joldžić. dan 2

 Nagradu B FUTURE BY PERWOLL dobila je Bojana Jovanović.

bojana

MONA

 

U nastavku programa, 34.Perwoll Fashion Weeka, svoju najnoviju kolekciju za jesen-zimu 2013/14, predstavila je čuvena domača modna kuća: MONA. Iza ove kolekcije stoje dizajneri: Ana Leković, Kristina Gajić i Marina Korać.

mona1

mona2

 

Poslednja revija druge večeri 34. Perwoll Fashion Week-a bila je revija koju nam je predstavio Samsung: ZONA 45-revija regionalnih dizajnera. Ovoga puta među modnim dizajnerima iz regiona predstavili su se: Ivan Rocco-Squat iz Slovenije, Robert Sever iz Hrvatske, She:You iz Bosne I Hercegovine i George Styler iz Srbije.

IVAN ROCCO - SQUAT (Slovenia)

Ivan Rocco je mladi slovenački modni dizajner, član tima Squat –nezavisnog brenda. Predstavio je kolekciju za proleće-leto 2014.-‘’Chinese Cholo/a’’, inspirisanu kombinacijom različitih ideja , reči I kultura. Modeli su opušteni, raznobojni sa zanimljivim printovima.

rocco1

 

rocco2

 

Robert Sever (Hrvatska)
Robert Sever, je modni brend iz Hrvatske iza koga stoje Robert Sever I Branko Basletić. U okviru programa Zona 45, predstavljena je kolekciju u kojoj su mešani izuzetnono sivi odevni predmeti sa detaljima ručne izrade I dorade, specifični za visoku modu. Posebno za ovu kolekciju nakit je izradio Slobodan Velicki, a kolekciju šešira za dizajnereizradio je salon ‘’Škrgatić’’.
sever1
sever2

SHE:YOU (BIH) 
Bosnu I Hercegovinu je predstavio dizajnerski tim iz Sarajeva, Naida Begović i Neira Sinanbašić ,koje stoje iza brenda  SHE:YOU. Kolekcija pod nazivom SHE:covers:YOU (jesen-zima 2013-14) inspirisana je zadovoljenju svakodnevnih potreba i formirana na način da se te potrebe zadovolje u skladu sa godišnjim dobima za koje je nastala. Kabanice i haljine su osnovni elementi kolekcije, a boje su crna, bijela, plava, ljubičasta.
she1

she2


George Styler (Srbija)

George Styler tradicionalni je predstavnik Srbije u okviru Zone 45.Naziv nove kolekcije je “NetWork” (engl. network – mreža, work – rad), kako zbog prepletaja koji je sastavni deo njegovog stvaralaštva, tako i zbograzličitih vrsta mreža - odnosa koji povezuju ljude i kulture, i asocijacija na sistem u kome živimo i radimo. Dominantni materijali ovekolekcije je trikotaža u kombinovana sa 3d materijalima i najmodernijim  tehnikama štampe, stvarajući paralelu i zmeđu prošlosti i budućnosti, otmenog i alternativnog, orijentalnog i zapadnjačkog, kopnenog i vodenog.Neobične frizure koje prate celu kolekciju uradio vrlo uspešan i talentovan frizer Darko Pandurski poznatiji kao Ucha Hair.

styler 1

 

stzler2

photo: Đorđe Tomić

We have 523 guests and no members online