1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

I ove godine kompanije Filinvest označiće početak prolećne modne sezone svojom već tradicionalnom modnom revijom brenda Pal Zileri.Kolekcija sezone proleće-leto odiše prefinjenim sjajem koji sadrži jasnu umetničku notu, poetsku potragu za bojama i besprekorno elegantan stil.

pal zileri ss 2014 urbanlook filiinvest 7

Boje: Svet boja crpi inspiraciju iz magičnog realizma Edvarda Hopera, proslavljenog američkog slikara 20. veka , u duhu njegovog motoa " Slikam ono što osećam u mojim očima ". Fotografski precizne kompozicije sa intenzivnim, raskošnim bojama, prožete pesničkim osećanjima na koja su uticale generacije filmskih stvaraoca, od Hičkoka, Antonionija do Vendersa i Džarmuša. Četiri umetnička dela predstavljaju inspiraciju za boje aktuelne kolekcije: "Sobe na moru" kolorita napuljsko plave i tirkizne ; sive, tamno crvene i ljubičaste sa dodacima plave prisutne na "Sumraku u Pensilvaniji "; " Jedanaest uveče" po bledo plavoj i indigo, i svetlo sive pomešane sa slamno žutom i svetlo bež kao omaž slici "Kod mosta Vilijamsburg".
pal zileri ss 2014 urbanlook filiinvest 2

pal zileri ss 2014 urbanlook filiinvest 4

Stil:  Dizajn kolekcije proleće/leto 2014 nudi moderan osvrt na 60’ godine i eleganciju Zapadne obale SAD, odela koja odražavaju holivudski glamur i lakoću večnog kalifornijskog proleća. Glavne karakteristike predstavljaju silueta sa duplim reverima, lanene pantalone, sakoi u kontrastu sa pantalonama uz široke sportske revere, košulje sa print – motivima, karirane pantalone i sakoi na preklop sa debljim prugama. Zastupljene tkanine su pamuk, lan i moher.Novitete u kolekciji predstavljaju smele šare na tkaninama uz jedinstven miks tradicionalnih i originalnih elemenata, kao sto su “PILOTA” sako, blejzer sašiven od ekskluzivnog materijala sačinjenog od najfinije Biela vune i Frateli Talia di Delfino mohera u “galeta” motive, opušteni “pleteni” sako koji je otporan na  gužvanje zahvaljujući kompoziciji i tkanju tkanine, u originalnom pakovanju po uzoru na džempere. Tu su i blejzer od platna satkan od rastegljivih materijala sa finom kontrastnom postavom, luksuzna verzija pantalona sa 5 džepova u kaubojskom stilu sašivenih od pamuka i lana.
pal zileri ss 2014 urbanlook filiinvest 1

Tkanine: Tradicionalni izbor najkvalitetnih materijala proizvednih u Italiji na delu je i ove sezone: vuna super 130’, 150’, 180’ kao i kombinacije vune i svile, vune, lana i mohera. Klasičan izbor, koji kroz tkanine odražava sklonost ka prugama, šarama motiva Princ od Velsa, kariranim šarama i varijacijama kariranih motiva uz štepove kontrastnih boja, besprekornog kroja. Jakne su sačinjene od laganih materijala (kombinacije vuna/lan, vuna/lan/svila, vuna/moher ) sa širokim kariranim šarama koje reflektuju stil prisutan kod odela. Košulje su od žakara sa štampanim sportskim motivima, dok su kravate sačinjene od armure svile.Ležerna, luksuzna i praktična sportska odeća: Koncept sadrži vodootpornu i barakuda verziju, sačinjene od udobnog streč najlona koji se može lako saviti i kompaktno spakovati. Materijali su ultra lagani i vodotporni, sačinjeni od 100% isprane svile i vodootpornog pamuka i najlona sa “Solaro” efektom. Među standardnim odevnim predmetima ističe se safari jakna od perforiranog antilopa i Barakuda model od “Solaro” tkanine i antilop kože u boji.Isprane tkanine i izblajhani sakoi: Retro-izgled dobijen je specijalnim enzimskim tretmanom koji je rezervisan isključivo za luksuzne materijale kao što su mešavina pamuka/kašmira i 100% čistog kašmira.Pantalone: Izbledeo “Madras” karirani materijal je najveći trend ove sezone. Printovi su inspirisani motivima prisutnim na kravatama.
pal zileri ss 2014 urbanlook filiinvest 8

pal zileri ss 2014 urbanlook filiinvest 5


pal zileri ss 2014 urbanlook filiinvest 3


SVI MOJI BERLINSKI KOFERI” KOLEKCIJA PAL ZILERI LAB - PROLEĆE/LETO ‘14

Berlin predstavlja glavni grad – inspiraciju PAL ZILERI LAB kolekcije za proleće-leto 2014 ! Ona izvire iz prirodnog afiniteta nastalog između ovog grada i odlika ove italijanske kuće za vrhunsku mušku modu: inovacije, promene, multikulturalizma, dinamičnog razmišljanja, premnosti za promenama, evolucijom, prilagođavanjem, transformacijom, spremnosti za avanturom ! U okviru kolekcije, paleta boja inspirisana je tipičnim materijalima berlinske nove arhitekture i gradskog pejzaža uopšte: čelično sive i nijanse stakla, ugljanih boja iz senke koje pokrivaju istorijske spomenike; mešavine zelenog iz Tiergarten parka, elektronski plave boje muzike koji određuje ritam berlinskih noći. Materijali, boje i krojevi vrte se upravo oko tih motiva.
SIVI KOFER simbolizuju čelik, staklo i asfalt - materijali nove berlinske arhitekture. Vodootporni i tehnički elementi inspirisali su ovu temu. Sportska odeća: ultra svetla tehno vuna ima ojačanu ručku i prozračni izgled. Kaputi - kabanice od ispranih, tretiranih, ultra lakih gumiranih tkanina. Klasična odeća - ojačana makro tkaninama u metalik boji, sa poroznom dvobojnom presvlakom i procesom bojenja koji stvaraju efekat "oblaka"…
PLAVI KOFER: ritam je čist elektro, uz niz boja u nijansama koje simbolizuju taktove, od plave preko Monako plave - do tirkizne. Noćne nijanse popunjavaju ovaj kofer, uz obojenu meku jagnjeću kožu i ultra-svetlu ažur Napu u u kolekciji kožnih artikala. Sportska odeća je svetla, sa modernim funkcionalnim jaknama. Najnovija kolekcija pantalona kreiranih u znaku dualizam dva sezonska hita: minimalistički tankog fit modela koji ocrtava stas u udobnom duplom streč pamuku, i novih vangabaritnih modela koji daju prednost krojenju i tradiciji, sa naboranim frontovima. Džins nas vraća tradicionalnim formama i zavrsnom radu.
CRNI KOFER: njegov sadržaj predstavlja obavezne stavke za savršeni urbani kofer; predstavlja oličenje elegancije , boja metropole , sofistikacije. Odeća za nošenje u prirodi ima glavnu ulogu : kroj je uzak , jakne su kratke, sa vezenim reverima i sportskim modnim umetcima. Pantalone su haj-tek i izuzetno nosive, a modeli se kreću od onih klasičnih pamučnih do poliester sadržaja sa metalnim rajfešlusima i kožnim detaljima. Upotreba Žanil prediva pruža dodatnu punoću džemperima i trikotažnim artiklima.
ZELENI KOFER sadrži sve nijanse zelene i bež vidljivih u Tiergarten parku, međusobno pomešanih za novi urbani izgled koji angažuje grafiku, geometrijsku i digitalnu teksturu piksela. Grafički izraz najbolje opisuje kolekciju sportske odeće: jakne u bajker stilu sa izgledom izuzetne pohabanosti od kordura pamuka sa ultra-mekim labavo-pletenim poliuretanskim mrežama. Streč koža i zakar tkanine oplemenjene su novom piksel- grafikom i pojavljuju se pored tkanina duginih boja. Prizor urbane džungle podcrtan je strukiranim krojevima tkanina raznih veoma izražajnih motiva. Trikotaža i ešarpe predstavljaju zabavne šare, sa štampanim i preštampanim starinskim cvetnim motivima.

pal zileri ss 2014 urbanlook filiinvest 6

We have 429 guests and no members online