1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Talenat, lepota, umeće, kreativnost toliko toga tu oko nas a mi ne vidimo i ne dajemo priliku da drugi vide. Oduvek sam bio okružen ručnim radom i umećem moje babe i mame. Jedna je heklalal i spajala te niti konca u predivne stoljnjake a druga je vezla prelepe slike od kojih sam ostajao bez daha i o kojima sam maštao kako će ulepšavati zidove nekog mog budućeg doma. Iskoristiti tu estetiku i pretvoriti je u nešto što je komad nakita zaista je više nego veština. Ivana Maksimović po obrazovanju je doktor medicine a dizajnom nakita se bavi već 4 godine. Cela ova kolekcija nakita koja je pred Vama na fotografijama odiše toplinom i ljubavlju koja je neophodna da bi se nešto što je već handmade stvorilo i u ovakve divne komade pretvorilo.Papirne haljine koje je Ivana dizajnira specijalno za ovu priču poslužile su kao savršen stajling kolekciji "Devojka Iz Grada"

kolaz14

 

 kolaz 1

 

"Oduvek sam volela kostimiranje i tematsko odevanje u duhu nekih davnih vremena poput ’20,’60,’80...Neophodan mi je bio detalj u vidu brosa, ogrlice i drugih akcesoara da upotpunim kombinaciju" kaže Ivana.
Ubrzo pošto je počela da pravi neke komade za sebe, počela je da pravi i za druge te je tako nastao brend Keep It Retro.
"Uvek “kad se neko necem dobrom nada ” oko mene su se stvorili nezni ljudi razlicitih strana. Magicni Nikol Aj (Nikola Glisovic) -stilista za kosu, Katarina Lukic –sminker , koji upotpunjuju vizuelni identitet i atmosferu fotografija, graficki dizajner Nemanja Čubrovic, koji je osmislio logo i sve divne drugarice i poznanice koje pristaju da budu moji modeli"

kolaz 1a

 

kolaz 2

kolaz 2a

 

U pocetku Ivana se bavila izradom nakita od rajsferšlusa, biciklističkih zupčanika i starih satova, a onda je ostetila potrebu za nekim novim veštinama kao sto je vez.
"Kao mala, odlazeci u selo kod bake na raspust, uvek sam se divila stvarima koje su ondasnjim ljudima bile svakodnevica: divni gobleni koji su krasili bele zidove, stari salasi, ambari...Tako je pocela da se budi ideja za novu kolekciju - uciniti goblene nosivim i okruziti modele tim prelepim ambijentom. Bila mi je potrebna veza izmedju boja i strukture prirode i modela, pa sam se odlucila da napravim kostime u vidu papirnih haljina. Imala sam fotografije u glavi, pa sam se odvazila da se sama nadjem iza objektiva, i kao rezultat nastala je kolekcija "Devojka iz grada". kaže Ivana.

kolaz 3

kolaz 3b

 

Kao što Ivana Maksimović i slični njoj neguju na moderno upakovan način tu neku lepotu koju su nam dale bake, mame, tetke tako i mi moramo biti spremni da ih podržimo i da tu lepotu širimo dalje.

kolaz 6

kolaz 7

kolaz 7a

kolaz14a