1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

"Senke" (i iza senke) je autorska izložba koja je nastala kao pokušaj umetnika da nakon godina bavljenja fotografijom, ponovo , sam sebi definiše srž ove umetnosti. U eksperimentalnoj  potrazi za suštinom fotografije umetnik inspiraciju i odgovore traži u igri svetlosti i senke,u pokretu i suptilnoj veštini "hvatanja trenutka".

 MG 8253

Misa Obradovic rodjen 1973 u Beogradu. Pocetkom devedesetih,tokom studiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu pocinje da se bavi fotografijom. Vrlo brzo postaje jedan od vodecih mladih modnih fotografa kod nas. U saradnji sa modnim studijom Click ucestvuje na u mnogim projektima vezanim za modu kao I na nekoliko grupnih izlozbi.Pocetak karjere obelezila je saradnja sa vodecim modnim kucama tog vremena u Srbiji I naslovne strane za magazine Duga, Prakticna zena, Nada, Intervju, Bazar……Fotografisao je I kampanje I kataloge za mlade kreatore poput Vesne Matijevic, Danila Zizica, Ane Kuzmanic, Dijane Macure….
Godine 1996. Odlazi u Pariz na studije I usavrsavanje na prestizni skolu ICART Photo. Nakon studija, koje je zavrsio kao drugi u klasi nastavlja da se bavi isljucivo modom radeci u prestiznim pariskim Studijama gde asistira najcuvenijim svetskim fotografima ….Svoju karijeru u “gradu svetlosti” zapocinje radeci testove za najprestiznije pariske agencija, da bi , lagano gradeci svoje ime preko manjih modnih kuca I mladih dizajnera, stigao do mnogih evrepskih magazina I velikih dizajnera od kojh se najvise izdvajajumdne marke Christian Lacroix I Rochas.
Srednom 2004 vraca se u Beograd. Lista klijenata obuhvata magazine Cosmopolitan, Elle, FHM, MensHelth, Grazia, Gala style, Ckm, Vita, Lepota I Zdravlje, Story, FAAR…..U saradnji sa Razlicitim marketingskim izradjuje kampanje za Cocacolu, Telekom Srbije, Telekom Srpska, Continental banka, Dunav osiguranje, Prokreditbanku, Socite generale bank, Beogradska pivara, Verano motors, NIS, Extrime intimo, Balasevic, Ivkovic trikotazaVMA, IMLEK…..Pred njegovimobjektivom nasle su se Ana Ivanovic, Jelena Karleusa, Natasa Bekvalac, Natasa Ninkovic, Mira Adanja POlak, Zeljko Joksimovic, Alksandra radovic, I mnogi drugi……Pored mnogobrojnih zajednickih I tri samstalne izlozbe na proslogodisnjem Mixer design weeku predstavio se samostalnom izlozbom “NYC Raw fashion”.
Dobitnik je Pantene beauty award za 2006 za najboljeg modnog fotografa I nagrade na Serbian fashion weeku takodje za najboljeg fotografa 2014 godine.

 MG 6133

 MG 8470

 

 MG 5896

We have 229 guests and no members online