1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Silver, 25.Belgrade Fashion weekLjubitelji modnih dešavanja polako se pripremaju za novu sezonu. Nakon Njujorka, Londona, Pariza i Milana, meka modnih ludosti, kreativnosti i pozitivne energije biće Beograd u periodu od 23. do 29. aprila jer već uveliko traju pripreme za 25. izdanje Nedelje mode u Beogradu.Međutim, ono što je svakako kuriozitet ovog jubilarnog 25. izdanja Fashion Weeka, je činjenica da su neke od kolekcija domaćih dizajnera već prikazane na jednom od najvećih sajmova za mlade talente – Rendez –Vous u Parizu tokom trajanja tamošnjeg Fashion Weeka u periodu od 6-9. marta. To samo potvrđuje podatak da je domaća moda, sa Fashion Weekom kao platformom za promociju ovdašnje dizajnerske kreativnosti, idealan vid brendinga Srbije u svetu. Tako su se tik uz mnogobrojne talentovane dizajnere, na već pomenutom sajmu, uz podršku SIEPE (Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije) i MS Click obreli Nataša Šarić, dizajnerski duo JSP-Jelena i Svetlana Proković, Tamara Radivojević, Aleksandar Protić, Slavna Martinović kao i dizajneri ekskluzivnih aksesoara-Evica Milovanov Penezić i autorka brenda DA LENA-Sandra Janković.

 

Beogradska Nedelja mode održava se i ovoga puta pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda na najatraktivnijim gradskim lokacijama sa centralnim mestom događanja u prostoru EXPO XX, ali i u novom sve atraktivnijem prostoru Supermarket, prvom koncept shopu u Beogradu. Modni studio Click kao organizator ovog prestižnog događaja, potrudiće se da zanimljivim programom i svežom koncepcijom ostane na visini zadatka.

Pored najznačajnijih domaćih kreatorskih imena kao što su Irena Grahovac, Nataša Šarić, Bata Spasojević, Tamara Radivojevic, Ana Ljubinković, Tijana Pavlov, Dejan Despotović publici će se predstaviti i kreatorka Ana Šekularac koja ima veoma uspešnu internacionalnu karijeru a čije debitantsko pojavljivanje u Srbiji smo imali priliku da vidimo na 24. Fashion Weeku.

Nastavljajući svoju misiju otkrivanja i afirmisanja mladih talenata Beogradska nedelja mode značajni deo programa i ovaj put će posvetiti mladim dizajnerskim nadama tako da će zajedničku reviju imati studenti beogradske i pariske akademije za dizajn-Mod’Art a svoju reviju imaće i Belgrade workshop – prostor u kome se mogu pronaći modeli većeg broja mladih dizajnera.

Osim afirmisanja mladih talenata jedna od misija Beogradske nedelje mode jeste i to da moda i kod nas stekne status ozbiljnog biznisa, kakav u razvijenom svetu već uživa. Tako će se ovaj put publici predstaviti svetski modni brendovi zastupljeni na našem tržištu kao što su Adidas, koji će po prvi put prikazati upravo svoju fashion liniju, zatim portugalski brend Salsa Jeans, italijanski Marella i Omero, zatim prestižni Hugo Boss, popularna Puma koju zastupa N sport sa nekolicinom novih modnih brendova kao i novootvoreni Inside Out shop s prestižnim evropskim brendovima. Posebnu atrakciju predstavljaće promocije atraktivnih svetskih brendova u novootvorenom shoping centru Ušće gde će svoje prestižne modne marke predstaviti Fashion Company i XYZ. Od domaćih modnih kuća svoje kolekcije prikazaće Nicola’s, Tiffany, Allegra i Martini Vesto. Svoje najnoviju kolekcije prikazaće i popularan brend donjeg rublja Bugatti, zatim yachting brend Gaastra kao i svetski poznati brend donjeg veša Glamuor.

Fashion Week će i ovoga puta podržati akciju borbe protiv raka dojke i u saradnji sa Fondom „Katarina Rebrača” organizovati humanitarnu reviju s temom „Snovi 1001 noći” koja će i svečano otoriti manifestaciju i na kojoj će učestvovati najeminentniji domaći dizajneri. Nakon revije svi prikazani modeli biće ponuđeni na aukcijskoj prodaji, a čitav prihod ićiće u fond za borbu protiv ove opake bolesti.

Posebnu pažnju treba skrenuti na uvek zanimljiv prateći program Fashion Weeka koji će privući interesovanje mnogih pravih ljubitelja mode zbog interesantnih izložbi - modnih detalja u foajeu Expo centra kao i modnih fotografija u Delta Cityu.

Nema sumnje da će Beograd u aprilu biti glavna modna destinacija!

A sve revije , backstage, intervjui sa mnogim dizajnerima , modelima , ...očekujte ovde!

We have 664 guests and no members online