1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Image19.BELGRADE FASHION WEEK  Modni studio Click je još 1996. godine pokrenuo Beogradsku nedelju mode po uzoru na velike modne centre razvijenih zemalja. Do danas je pređen veliki put: domaći kreatori sada imaju mesto gde mogu da prikažu svoje kolekcije, mladi talenti - sigurnu šansu da naprave prvi korak u realni svet mode i da se predstave najširoj modnoj javnosti, mediji - atraktivan i zahvalan glamurozni događaj, publika - sedam dana lepote i uzbuđenja, modni poslenici - mesto susreta i saradnje... a Beograd - manifestaciju koja obogaćuje ne samo njegovu kulturnu, umetničku i turističku ponudu, nego donosi i vrlo atraktivnu, savremenu notu njegovom imidžu!
U toku je priprema za devetnaestu po redu Nedelju mode u organizaciji Modnog studija Click koja će trajati od 17. do 22. aprila. Ovoga puta organzatorima Fashion Week-a kao inspiracija poslužiće SVETLOST – kao energija, kao optimizam, kao toplina, kao pogled u budućnost... Ipak, najvažnija asocijacija vezana za svetlost zapravo je NIKOLA TESLA. Ove godine slavi se 150 godina od njegovog rođenja i on kao čovek i naučnik koji potiče sa naših prostora predstavllja fantastičnu inspiraciju za sve nas.

Skupština grada  će proslavu Dana Beograda takođe posvetiti Nikoli Tesli, a s obzirom da  su oni naši tradicionalni pokrovitelji i da se i ovoga puta Fashion Week održava u vreme te proslave, dogovorili smo se i da imamo neku zajedničku temu. Tako će modni performans pod nazivom SVETLOST kao deo FW-a, biti u zvaničnom programu proslave. Studenti FPU će pod vođstvom profesora Dode Komad napraviti modele na ovu temu, a glavni zadatak im je poigravanje s formom što i jeste suština modnog dizajna. Način prezentacije ovog nesvakidašnjeg programa biće iznenađenje.

Pored toga, cela kampanja Fashion Week-a  biće u znaku tog projekta, tako da će ti studentski radovi biti na video i foto promo materijalima manifestacije. Glavno lice te kampanje biće jedna od Click-ovih najpoznatijih manekenki, Slađana Tesla, čije poreklo i vodi iz porodice Nikole Tesle.
Program Fashion Week-a će i ovoga puta biti bogat i pre svega modno zanimljiv. Biće tu i naših poznatih modnih kuća i kreatora, ali i atraktivnih internacionalnih brendova koji se nalaze i na našem tržištu. Od mlađih, ali već poznatih i priznatih kreatorskih imena predstaviće se – Nataša Šarić, Suzana Perić, Bata Spasojević, Darko Kostić, Iva Stefanović i po prvi put samostalno Vesna Matijević, poznata kao dobitnik više značajnih priznanja s kućom AMC.
Beogradsku nedelju mode oplemeniće i kolekcije iz inostranstva. Internacionalni karakter ove manifestacije pokazao je da je Modni studio Click do sada bio sjajan domaćin mnogim renomiranim modnim kućama i dizajnerima iz inostranstva. To su bili Costume National, Maurizio Galante, Veronique Leroy, Revillon, dizajneri Kraljevske akademije za dizajn iz Antwerpena kao i gosti iz Velike Britanije.
Dakle, pravo osveženje za publiku i šansa da Beograd još jednom bude deo sveta. Tako će Fashion Week po ko zna koji put omogućiti brže povezivanje domaćeg sa inostranim tržištem.
Tradicionalno u okviru Fashion Week-a biće održana i izložba modnih detalja u hotelu InterContinental ( Genex Impuls Hol). Naročito treba istaći svakodnevne hronike Beogradske nedelje mode na Pink televiziji za vreme trajanja manifestacije kao i prezentaciju na Internetu (www.belgradefashionweek.com) gde će svaka revija biti posebno obrađena.
Proverite zašto je Fashion Week jedna od najpopularnijih domaćih manifestacija (više od 15000 posetilaca sa preko milion gledalaca putem brojnih medija) i zbog čega je zvanični medijski pokrovitelj ove manifestacije francuski satelitski kanal – Fashion TV.

  PROGRAM

 Ponedeljak 17.04
  Hotel Intercontinental ( Genex Impuls Hol) 
  19:30   REVIJA TRENDOVA ( MONA, NICOLAS, TODOR, ZEKSTRA,LEGEND, GAZU, ARIES, AZZARO)
  21:30   SUZANA PERIĆ

 Utorak  18.04
  Sava centar (Velika Scena)
  19:30  MODNI PRFORMANS "SVETLOST" (Studenti FPU Beograd)
  21:30  IVA STEFANOVIĆ
 Andergraund
  23:00  BOJANA ILIĆ

 Sreda  19.04
  Hotel Intercontinental, Genex Impuls Hol
  18:00  NOVE TENDENCIJE (Marina Milovanović, Ana Grebec, Mila&Tijana Popović,Svetlana Trifunović)
  20:00  NATAŠA ŠARIĆ, VESNA MATIJEVIĆ
  21:30   AVANGUARDIA 

 Četvrtak 20.04
  Hotel Intercontinental, Genex Impuls Hol
  18:00  YEKOTO (Francuska), BORIS NIKOLIĆ
  20:00  KATRIN (Katarina Cvetković)
  21:30  SORBINO (Italija), BATA SPASOJEVIĆ

 Petak  21.04
  Hotel Intercontinental, Genex Impuls Hol
  19:30  EXTREME INTIMO (Marijana Škoda i Ljubinka Milić)
  22:00  DARKO KOSTIĆ

   PRATEĆI PROGRAMI – Genex Impuls Hol, 17 - 22. april

  • IZLOŽBA MODNIH DETALJA obuća – Doda Komad, Lidija Jovanović, LILU (Danijela Biškup), Snežana Krejić, UNITED NUDE (London), tašne - Velibor Antonijević; rukavice - Evica Milovanov Penezić; slikana svila: Marija Tasovac, šeširi - Leonora Vekić; nakit: Gordana Perenčević, DVE ŠMIZLE; naočare - YASON
  • PROMO IZLOŽBA - Delta sport predstavlja: NIKE SPORT CULTURE, kolekcija inspirisana fudbalom
  • PROMO IZLOŽBA  - ATEKS kolekcija proleđe/leto 2006.
  • BLACK MAGIC WOMAN – performans na temu »Mala crna haljina« - studenti IV godine  Akademije lepih umetnosti u klasi docenta Dijane Macure,  , 20. april u 19:00 i 21:00 sat
  • IZLOŽBA AUTORSKIH FOTOGRAFIJA » LOOK INSIDE « modni kreator DIJANA MACURA
  • P & G BEAUTY INTERNATIONAL TREND REPORT SPRING/SUMMER 2006. – Ora Ito VIP Room, 21.april 18:30


 

We have 249 guests and no members online