1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)MIMIMASO je relativno novo ime na srpskoj modnoj sceni i ono što ga čini zanimljivim jeste to da je to moda namenjena muškarcima.MIMIMASO nikoga ne ostavlčja ravnodušnim pa tako i deo poslednje kolekcije koji je prikazan među modnim vinjetama na 29.Amstel Fashion Week-u. Inače iza ovog zanimljivog imena stoje MI Miloš MI Milivojević i MA Marko SO Sovilj. Njihove stvari možete i kupiti u Choomich Fashion District-u na prvom spratu.
"Začarana šuma nejasnog vremenskog i prostornog markira, daje nam na uvid još jedno delo u vinjeti koje teži večitom. Cilj ovog dizajnerskog tima da stvore predmete koji će ''danas, kao i za deset godina imati istu energiju'' oslikan je i u njihovoj prezentaciji. Modeli naizgled zarobljeni u prostoru neon plave boje u stvari su slobodni, slobodni da zbog svoje univerzalnosti i trendovske nedefinisanosti putuju kroz vreme i mesto. Neutralne forme, dovoljno moderne da bi bile predmet želje danas, ali ne opterećene potrebom da budu želja, predstavljaju poligon za ispitivanje boje. Kako bi ista dobila na značaju, ona postaje fluorescentna, a odnos površina i akcenta doprinosi utisku eksperimenta vizuelnog doživljaja kroz boju. I ceo ambijent deluje kao mesto na kome se vrši eksperiment. Začudno i mistično ostavlja prostor za ličnu proekciju i deluje na posmatrača da ponuđenu tematsku neutralnost shvati kao mesto za sopstvenu kreaciju. Ovo nikako ne znači da Mimimaso nije predstavio konkretan koncept. Naprotiv, ovo predstavljanje je takvo da uz jasnu percepciju zadate atmosfere, pruža mogućnost za percipiranje  samog sebe u njoj. Istina je da u takvom sistemu, sami modeli gube na značaju naspram pružene mogućnosti slobodnog asociranja na temu, ali čini se da je upravo ovo i cillj Miloša i Marka – ispitivanje karaktera publike i traženje mode koja odgovara ličnosti, ne suprotno." rekla je za FW bilten mr Ksenija Marković 

mimimaso2_largemimimaso1_largemimimaso3_largemimimaso4_largemimimaso5_largeM I M I M A S O - C O L O R D E T A I L - 2 9. B F W - 0 2 . 0 4 . 2 0 1 1 .
MIMIMASO// Milos Milivojevic & Marko Sovilj
Make up// Ana Acimovic
Hair// Djuka
Models// Dino Delic, Nikola Stojiljkovic @ International scouting Office, Aleksandar Jovović @ Click