LAGAMI - ROMANTIKA BUDUĆNOSTI

Lana Prosenica koja stoji iza brenda LAGAMI jedna je od retkih domaćih modnih dizajnerki koja ima kontinuitet u svom radu, svojim kolekcijama. Za nju ne postoji samo sezona LAGAMI ima i predsezone i postsezone, jednostavno njena kreativnost i ideje odličan su pokazatelj na koji način jedan brend treba da funkcioniše. Svakog meseca u radnji se pojavi nekoliko novih komada , potpuno novih idejno a stilski opet u duhu onoga što Lagami jeste. Nova kolekcija za proleće/leto odiše ženstvenosšću na onaj najlepši , jednostavan iskonski način kada je u pitanju moda ali i ona koja treba da je nosi. Bez previše modne filozofije Lana svoje Lagami komade stvara prema sebi , oblikuje ih prema svojim potrebama , željama i snovima i baš zato su oni prihvaćeni i nošeni od strane velikog broja dama . Oni su spoj jednostavnosti,praktičnosti, udobnosti, a neki od njih i multifunkcionalnosti , svaki komad nosi i taj prepoznatljiv LAGAMI stil,urban, ženstven a opet moderan i sa dozom arhitekturalnog futurizma. Malo je domaćih modnih rešenja/kreacija koja su prepoznatljivi i na ulici a LAGAMI to već godinama jeste i baš zato je brend koji predstavlja ROMANTIKU BUDUĆNOSTI i topla preporuka za sezonu pred Vama!

 VMP6771 Edit

Read more: LAGAMI - ROMANTIKA BUDUĆNOSTI

QUEEN OF MINIMAL Nevena Kragić

Koliko društvene mreže tj.naši profili govore o nama toliko su i otvorena opcija prema svetu koji nas posmatra i možda se baš nekim čudom obrate nama zbog našeg rada , zbog nas. Nevenu Kragić koja je već godinama jedan od najzanimljivijih domaćih dizajnera baš preko instagrama pronašli su i pozvali iz organizacije Vancouver Fashion Week-a gde je nedavno prikazala svoju novu kolekciju “Queen of minimal”. Ona je definitivno FUTURE SERBIA , modna dizajnerka koja je svoj kvalitet u izradi, ideje, izbor materijala, koncept polako dovodila do savršenstva i uspela u tome. Lepota ove kolekcije kao i svega do sada urađenog leži u Neveninoj nepretencioznosti, skromnosti i strpljenju da tu njenu modnu veštinu zaista zapaze oni koji su u potrazi za nečim novim , svežim, autentičnim ...što njena moda jeste od samih početaka. Zato i ne čudi što je kolekcija u Vankuveru naišla na divne reakcije kanadskih medija i ljudi od mode i pravo je zadovoljstvo bilo gledati kroz njen live celu reviju i reakcije publike koja nije štedela aplauz.

nevena kragic

Read more: QUEEN OF MINIMAL Nevena Kragić

DJB design za proleće/leto 2018!

Djordje Baščarević je jedan od naših boljih dizajnera mlađe generacije.Kontinuitet koji ima u radu, kreiranju samo je pokazatelj velike ljubavi prema modi i svemu što ona jeste. Djordje je ovaj put svoju priču namenio muškarcima i to je zaista teren na kojem podjednako dobro vlada kao i kada je u pitanju moda za devojke. Prepoznatljiv po neobičnim bojama koje bira, savršenim krojevima , dezenu, stilu i pre svega ideji on je svoju najnoviju modnu priču spojio sa mladim modnim fotografom  Milošem Delićem a rezultat su ove fotografije koje su obećavajući trend za proleće/leto! 

MDPH9563 copy

Read more: DJB design za proleće/leto 2018!

BAFE BR.12 (konkurs)

Modna organizacija BAFE raspisala je regionalni poziv za mlade modne dizajnere. Konkurs je otvoren do 16. marta 2018. i namenjen je autorima starosti od 18 do 35 godina iz zemalja okruženja: BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.Izabrani stvaraoci će dobiti priliku da svoj rad prikažu na beogradskoj manifestaciji “Balkan Art Fashion Event”, koja se ovog maja realizuje DVANAESTI put za redom, sa ciljem da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada.Prijava bi trebalo da sadrži CV autora i skice modne kolekcije kao i fotografiju jednog realizovanog odevnih komada u JPG ili PDF formatu. Skice moraju biti iz kolekcije koja ce biti predstavljena na sledecem BAFE u. Aplikacije sa naznakom “Za konkurs 2018” svi zainteresovani kandidati mogu poslati na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. BAFE je u jedanaest prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto pojedinačnih i grupnih revija. Poslednje izdanje „Balkan Art Fashion Event-a“ izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

bafe 2018

Read more: BAFE BR.12 (konkurs)

ARHUM design

Fantastičan i inovativan brend ARHUM dolazi iz Beograda i iza njega stoji talentovana i kreativna Anja Radović. Prepoznatljiv Arhum dizajn je skrenuo pažnju poštovalaca mode a ono što se meni posebno dopalo jesu ove kišne plastificirane kabanice i pantalone koje ih prate. Da se razumemo više ne postoje odrednice koji komad je za koju sezonu i uz čega ide...sve je stvar slobode, ukusa , ideje i pre svega hrabrosti. Ove kabanice su odličan izazov svakom godišnjem dobu jer samim tim što su providne savršene su za prikazati sve ono što je ispod njih bez obzira da li je kiša, sunce, sneg. ARHUM design je jedan malo neobičniji pristup modi i namenjen je onima koji svoj stav i ukus čvrsto grade baš zahvaljujući komadima poput ove kabanice!

pruge raincoat

Read more: ARHUM design

SIDEREAL by Kristina Ivković

Kristinu Ivković sam sasvim slučajno upoznao u MAASTRICHT-u na FASHIONCLASH festivalu , fasciniran onim što sam video u showroom-u festivala nisam ni slutio da iza toga stoji mlada dizajnerka iz Subotice poreklom koja je svoje modne znanje stekla u Italiji ali ga i dobro učvrstila boraveći povremeno i u Londonu. Kristina svojom modnom pričom skreće pažnju modnih znalaca i jedna je od onih koji modu crpe duboko iz sebe i koji sa njom prave korak u daleko budućnost bez uticaja onoga sto je nametnuto i što je trend. Neobično, avangardno, ženstveno, tanano, urbano i sa puno nekog novog seksipila. Njena kolekcija SIDEREAL je slika svega onoga što možda ponekad sanjamo , onoga što je stiglo negde iz daleka sa nekih zvezdanih prostora i govori nam o tome koliko je budućnost lepa i koliko modom već sada možemo biti deo nje!
"Sidereal kolekcija je moja diplomska kolekcija sa Akademije lepih umetnosti Brera, u Milanu, mentorirana od strane dizajnerice Francesce Liberatore. Prikazana je na sledećim eventima: EXPO (Milano), Milano Design Week (Milano), Serbia Fashio Week (Novi Sad).Na Srbija fashion week-u su prikazana 3 outfita, inače se kolekcija sastoji od 7 outfita koji uključuju i cipele." kaže Kristina

V Velickovic 97

Read more: SIDEREAL by Kristina Ivković