1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Koliko smo samo opčinjeni lepotom i koliko tražimo UTOČIŠTE u njoj jedno je od pitanja današnjice, jedna od onih tema koja je postala svakodnevna,  ali i jedan poseban prikriveni lifestyle kojim živimo. Ovaj neverovatan mladi tim na čelu sa fotografom Aleksandom Živkovićem uspeo ovim editorialom ne samo da se bavi lepotom, i putovanjem do njenog savršenstva (ako ga uopšte ima) već se bavi nama samima i svim onim što smo spremni da učinimo i žrtvujemo zbog te iste "lepote" i utočišta koje mislimo da je u njoj. SHELTER OF BEAUTY je pravo umetničko delo u kojem svaka fotografija pomalo ježi, boli, izaziva divljenje i čuđenje pa samim tim i navodi na analizu posle koje svako tumačenje ima smisla kao što i svako od nas vidi neku drugu, drugačiju samo sebi lepu LEPOTU!


1

"Vodeci se radnim nazivom teme CLINIC BEAUTY, osnovna inspiracija i vodilja ljudima iz tima bila je klinika lepote i njene, moderne metode. Ne znajuci kakvu ce poruku ova bjuti  prica -sa primesama i modnih fotografija u konacnici nositi, upustili smo se u eksperiment sa zeljom da se dobije jak vizuelni utisak-sto negde i jeste moja umetnicka preokupacija-atmosvera i utisak.  Prema tome zadatak svakog iz tima bio je da se kroz boju, materijal, teksturu, svetlo , potez i liniju izrazi u osnovnoj vodecoj ideji - sve to tacnije kroz sminku, modu, ekrpesiju i fotografski pristup..." kaže Aleksandar 

2

3

4

 

Sminka (Sofija) -alajneri isrtani da podsecaju na stilizaciju hiruskih markera, crvena boja-boja krvi, zlatna prasina kao boja prestiza i vecnog sjaja. Bele povrsine asocijacija na gips-mermer (mermerne afrodite.....)
Moda (Majda)- medicinski zavoji i gaza,
komadi odece Dajane Vasic kojom preovladavaju mrezaste, metalne teksture i detalji.
Suknja Majde Cupac napravljena na licu mesta od bolnickog carsafa....
Nakit Koishi brenda geometrizovan i metalni, uklapani uz rekvizitu...

5

 

6

7

 

"U osnovi ovaj editorial nema odredjenu poruku. Nije komercijalan. Ne sluzi kao reklama, niti kao antikampanja za moderne i savremene metode bjuti klinike. Ono sto ova prica vizuelno nosi sa sobom je mracna atmosvera u kojoj model trpi savrsenost i njene zrtve - te na kraju u grandioznoj haljini Dejane Vasic potpuno savrsena i u pobednicko-revolucionarnoj pozi, Model ipak metaforicki ostaje privezana za ogledalo rukom koja je uvijena u zavoje zauvek. Cineci da njena pojava i dalje ostane nedovrsena..." (Aleksandar Živković)

8

 

9

10

11

12


SHELTER OF BEAUTY/UTOCISTE LEPOTE

FOTOGRAF: Alek S. Živković
STILISTA: Majda Cupać
SMINKA I FRIZURA : Sofija Iličić za SHOPIE'S CHOISE STUDIO
MODEL: Daria [email protected] Model Agency
MODA/DIZAJNER: Dajana Vasić
NAKIT: KOISHI nakit

We have 59 guests and no members online