1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Nevena Ivanović NEO design je jedan od najboljih mladih dizajnera Srbije koja svojim kolekcijama vodi domaću modnu scenu u pravcu onoga gde joj je i mesto, u Umetnosti! Ona ne samo da savršenim idejama, kreativnošću, hrabrošću kako u materijalima tako i dizajnom ostavlja bez reči , već i vrlo neobičnim i artističkim kampanjama koje prate njenu misao i estetiku. Mnogi se u modi zaigraju , pokušaju ali malo čija modna igra istraje i ide takovom lakoćom i takvim smislom kao njena.  Već dugo niko na taj način nije pristupio modi i već dugo joj niko nije dao toliki značaj .Ona je FUTURE SERBIA i siguran sam da će mnoge svoje kolege dizajnere inspirisati na totalno oslobađanje i traženje mode u sebi baš kao Nevena a ne u nametnutim uticajima koji dolaze sa svih strana!

ensoneo2 3

Kolekcija ENSONEO 2 je nastavak priče o odeći inpirisanoj tradicionalnim frizurama Gejši  pod imenom “šimada” ,kao I “obi” pojasevima I kulturnim nasledjem  jedne od najnaprednijih zemalja  na polju tehnologije I minimalnog dizajna , Japanom. Tema oko koje je formiran koncept kolekcije je integracija aksesoara, nakita i odevne forme u jednu funkcionalnu celinu. Ova tema navodi na to da je budućnost odeće upravo u smanjenom broju odevnih predmeta ali i u poboljšanju njihovih funkcija i vizuelnog identiteta.Spoj tradicionalnog I modernog dobijen je korišćenjem tradicionalnih tehnika kojima su tretirani moderni materijali , što je rezultiralo neočekivanim formama I teksturama. Ova kolekcija skreće pažnju na novi način ophodjenja prema formi u odevanju tako što su u klasične odevne forme implementirane forme funkcionalnih aksesoara kao i nakita koji ručnim načinom izrade povezuje kolekciju sa tradicijom koja se u moderno doba često zanemaruje umesto da bude polazna tačka svih kretanja ka budućnosti.

ensoneo2 1

Materijali definisani futurističkim osobenostima  bili su polaznica za eksperimentisanjem u krojenju pa je u toku izrade razvijen princip krojenja koji se zasniva na korišćenju “slučajne greške“ čijim primenjivanjem , kontrolisanjem i namernim ponavljanjem po modelu osne simetrije  su gradjene inovativne forme koje definišu ovu kolekciju. Takve „slučajnosti „ često su inspirisale i navodile svojim oblikom i pozicijom na potrebu da im se da funkcija aksesoara. Na taj način nastali su rančevi koji su jedan od vodećih motiva u kolekciji, ali je i pored toga nezanemarljiva njihova veza sa „obi“ pojasevima koji izlaze iz Japanskog kimonoa. Osnovni izgled siluete jeste naglasen gornji deo tela kao i lice koji pretstavlja duhovnost i sustinu dok je donji deo tela sveden u funkcionalne pantalone ili bermude. Nakit u kolekciji je najznacajnije obelezje stila brenda i vizuelnog identiteta. Cilj je bio da nakit postane deo odeće, ali da ne postane samo deo intervencije u materijalu već da se izdvoji i kao samostalni komad. Nakit predstavlja taj tradicionalni momenat u kolekciji ,on odaje utisak posvećenosti , trajnosti, sentimentalnosti  i donekle predstavlja vezu sa ritualnim obredima .Koristeci se 3d štampom kao tehnologijom sadašnjosti I budućnosti ,u nastavku ove kolekcije koja se iz potpuno tradicionalnog pristupa pomerila ka savremenom , ideji o evoluciji ljudskog tela ali I evoluciji odeće nakita I aksesoara , data je nova dimenzija, VREME

ensoneo2 2

Kroz fotografije , ideja tima, bila je da prikaže , evolucijom unapredjeno ljudsko telo I dočara ideju mogućeg nastanjivanja ljudske vrste na nekoj drugoj planeti gde bi , utopistički gledano, odevanje bilo upravo multifunkcionalno, transformativno I prilagodjeno brzom I aktivnom životu. Kolekcija ENSONEO II , kreće se od davne prošlosti ka dalekoj budućnosti ,čiji se oblici  I krajnosti samo naslućuju I njena svrha je upravo ta da prikaže evolutivni put tradicije kroz samo oblikovanj tela i njegovo prilagodjavanje nekom novom načinu života.

ensoneo2 4

ensoneo2 5

ensoneo2 6

ensoneo2 7

ensoneo2 8

ensoneo2 9

PHOTO Audrey Štecinjo
makeup Aleksandra Sanja Orlandic Sretkovic
hair Bojan Nastasic
model Маријана Страценски

We have 177 guests and no members online