1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Kristinu Ivković sam sasvim slučajno upoznao u MAASTRICHT-u na FASHIONCLASH festivalu , fasciniran onim što sam video u showroom-u festivala nisam ni slutio da iza toga stoji mlada dizajnerka iz Subotice poreklom koja je svoje modne znanje stekla u Italiji ali ga i dobro učvrstila boraveći povremeno i u Londonu. Kristina svojom modnom pričom skreće pažnju modnih znalaca i jedna je od onih koji modu crpe duboko iz sebe i koji sa njom prave korak u daleko budućnost bez uticaja onoga sto je nametnuto i što je trend. Neobično, avangardno, ženstveno, tanano, urbano i sa puno nekog novog seksipila. Njena kolekcija SIDEREAL je slika svega onoga što možda ponekad sanjamo , onoga što je stiglo negde iz daleka sa nekih zvezdanih prostora i govori nam o tome koliko je budućnost lepa i koliko modom već sada možemo biti deo nje!
"Sidereal kolekcija je moja diplomska kolekcija sa Akademije lepih umetnosti Brera, u Milanu, mentorirana od strane dizajnerice Francesce Liberatore. Prikazana je na sledećim eventima: EXPO (Milano), Milano Design Week (Milano), Serbia Fashio Week (Novi Sad).Na Srbija fashion week-u su prikazana 3 outfita, inače se kolekcija sastoji od 7 outfita koji uključuju i cipele." kaže Kristina

V Velickovic 97

V Velickovic 103

V Velickovic 105

V Velickovic 109

V Velickovic 115

photo by Vladimir Veličković
Hair: Tibor Liptak

Models: Anja Knežević,Natalija Novikova,Aleksandra Kručanin 

"Kao dizajner sam poprilično taktilna, kolekcije ne započinjem crtanjem nego igranjem (eksperimentom). Sidereal kolekcija je nastala sasvim slučajno, a slučajne tj. spontane stvari me uvek najviše zaintrigiraju. Jednog dana naletela sam na nekakvu iridescentu foliju i naprosto se zaljubila u nju. Bila sam toliko opčinjena njome da sam kroz nju sam videla jednu drugu perspektivu, nesto kao siderealni svet. Osecala sam sveprožimajuću potrebu da napravim nesto od nje ali kako je ona bila folija a ne tekstil to je bilo otprilike nemoguće. Narednih dana sam se igrala s tom folijom, radila raznorazne eksperimente i tako je nastao tekstil koji je sadržao tu foliju. Drapirala sam foliju u slojevima sa 5 različitih materijala od kojih je svaki služio određenom efektu. Od tog novonastalog tekstila sam po osećaju skrojila nesto nalik jakni. Ta jakna je bila prvi komad Sidereal kolekcije i ujedno i njen koncept jer je bila toliko snažna da je iz energije koju mi je dala nastao ostatak kolekcije. Tako je sve nastalo, krenula su skiciranja, istraživanja i manupilusanja materijalima inspirisana tom jaknom. Imala sam sreće da je Francesca bila strpljiva i puna razumevanja i pustila me da radim na ovaj pomalo nekonvencijalan nacin i da joj je na kraju bilo drago."

sidereal 2

sidereal 3

sidereal 9

sidereal 11

sidereal 10

sidereal 15

"Cipele su nastale na sličan nacin. Htela sam cipele od te folije iako nisam znala kako da ukomponujem foliju u cipele a pogotovo ne kako da napravim same cipele jer se time ne bavim. Ali izazov je izazov! Prvi prototip je bio od poliuretanske pene. Nabijala sam slojeve pene u nešto kao kalup platforme, zatim sam tu platformu obložila jos jednim slojem pene i umesila najlon u penu. Folija je prethodno bila farbana sa unutrasnje strane akrilnim sprejom u tankim slojevima. Kad sam ih videla gotove radosti nije bilo kraja ali znala sam da moraju biti tehnički poboljšane. Tada sam se obratila obućaru s kojim sam pronašla adekvatne materijale i tehnike za izradu. Izabrali smo stirodur za platformu jer je bio lagan i jak a pur penu smo zamenili silikonom jer je bio lakši za kontrolisanje. Do kraja procesa na sve eksperimente i 7 pari cipela je potrošeno oko 80 boca silikona. Ovo iskustvo je bilo neprocenjivo za mene jer sam naučila puno stvari o izradi cipela i jer sam proizvela unikatne cipele koje savršeno nadopunjuju kolekciju."

sidereal 19

sidereal 17

sidereal 20

sidereal 21

sidereal 24

Photography: Luka Pešun
Make up: Ana Perišić
Hair: Tibor Liptak
Model: Anđela Uljarević

We have 152 guests and no members online