1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Grace Jones naslovna za V magazinGrace JonesJEAN-PAUL GOUDE  Da li se slažeš sa tim da si oduvek imala problem sa autoritetom?
GRACE JONES
Da, definitvno. Potičem iz veoma religiozne porodice gde je morao da se poštuje red ,da se bude primer u zajednici i da se red i zakon slepo prate. Imala sam osećaj da svi u svetu nekako rastu, sem mene. To je verovetno razlog mog buntovničkog stava i problema sa autoritetom. Sistematski sam povezivala autoritet sa muževnošću. Izuzev jednog primera, moja baka, koja je videvši jurnjavu prebila mog ujaka, jamajčanskog biskupa. Imala je 98 godina I 190 cm.
Grace JonesJPG Sa čime ga je tukla?
GJ Sa lopatom…ili drškom od metle, šta joj je bilo pri ruci…
JPG Zar se nije smejao?
Grace JonesGJ Nije, ovo je bilo ozbiljno!jako dramatično!
JPG Šta je sa Master Patrickom tvojim dedom?
GJ Master P, o Bože, da znaš, rođeni ste istog dana!
JPG 8. decembra?Pa, ja ne tučem žene…
GJ Naravno da ne! Ne moraš
JPG Da li smataraš da onaj ko podigne glas na tebe zaslužuje osvetu?
GJ Vika između ljudi u ljubavi je normalna stvar. Uvek kažem da si ti jedini čovek koji mi je savio kolena.
JPG Ja?To uradio?
Grace JonesGJ. Dolazeći da te vidim. Sećam se kako si se penjao na ove stepenice,srce mi je lupalo.
JPG Ma daj. Misliš na studio na Union Squareu?
GJ Da, išla sam liftom i onda sam se penjala stepenicama do studija, noge su mi bile sve slabije i slabije…čudan osećaj.
JPG Ali to nije imalo veze sa strahom,zar ne?
GJ. Ne znam. To nije bio strah. Ima veze sa intenzitetom osećanja, veoma intenzivan osećaj.
JPG Da li uvek sakrivaš osećanja?
GJ Uvek moram da maskiram osećanja. Nikada to nisam mogla da ih pokažem, da mi nedostaju roditelji,naročito kada sam se preselila u Ameriku. Baka i deda su bili čvrsti. Nisu mi dozvoljavali da prva čitam pisma, sve su kontrolisali, sve!
Grace JonesJPG Da li želiš da kažeš da tvoj problem sa autoriteom koji potiče iz porodice je uticao na tvoje veze sa muškarcima?
GJ..Smatram da jeste. I mislim da je tp doprinelo mojoj muškobanjosti. Pažljivo biram muške uloge. Zapravo, preživljavam tako što uzimam od obe uloge.Muškarci treba da budu pronicljivi.

JPG ? Molim?
GJ.Bar jednom u životu.
JPG Zašto?
Grace JonesGJ. Zato što bi znali kako je primati. To je moja teorija, koja bi mogla da smanji količinu agresije u svetu.
JPGZar nije u prirodi muškarca da daje ili da obezbeđuje?
GJ Naravno da nije.U prirodi čoveka je da daje I prima, da bude muškarac I žena u jednom.
JPG Ali ti ne planiraš da postaneš muškarac, zar ne?
GJ Ne, ali ponekad mislim da jesam.
JPG Kakav?
Grace JonesGJ [Smeh].Slušaj, ja nisam prosečna žena. To znam! Nastojim da živim sa sobom I da znam šta želim. Imam užasne veze zbog svog temperamenta. Neki muškarci bi me najradije ubili jer misle da imam više muda od njih. Većina muškaraca to ne može da toleriše.Godinama sam pokušavala da nađem balans, čak da potiskujem tu stranu ličnosti samo da bi veza uspela. Zastrašujuće je saznanje da ako jedna strana ne uspe da promeni ponašanje, druga ostaje sama.
JPG Zar te to ne brine?
GJ Ne baš. Jednostavno sam to prihvatila.
JPG Da li znaš da sam bio više puta besan na tvoju majku?
GJ Znam i namerno sam to radila. Mogu ti objasniti…Slično je kao kada sam rizikovala da razbesnim ljude. Kao u Las Vegasu, iako imaš još malo novca, izlaziš na crtu.

Grace JonesJPG Kako vidiš budućnost?
GJ Samo želim da budem ok, znaš, srećna. Ne znam šta donosi budućnost ali mislim da bi trebalo da umerem sa 100 god. Radije bi da živim sama sa sobom nego u nekoj užasnoj situaciji. Inače, samački život ,može da bude zabavan.Možeš da uživaš u jednostavnim stvarima, da gledaš zalazak sunca, slikaš, čak da se baviš baštovanstvom…Ako sam se zabila u krevetu, ne želim pogled,ne želim da vidim svetlo, sunce , kišu…

Grace JonesJPG Da li misliš da ćešda ostariš sama?
GJ Sama, možda ali ne I usamljena. Zato me toliko I privlači duhovnost. Ne njena religiozna strana, religija je koren prevelikog zla.Kako vreme prolazi, sve više me privlači priroda. Pomaže mi da shvatim neke stvari.Gledala sam oca kako umire.Zapravo, pomogla sam mu da pomogne, napisala sam pesmu “You Died a Beautiful Death, Dad.”
JPG Kako je preminuo toj otac

Dat mu je jako snažan lek koji njegov sistem nije mogao da izdrži.otac me nije voleo, to znaš. Otrovala mu se jetra. Za nedelju dana je preminuo. Imao je 84 godine. Nisma mogla da verujem da više nije živ.
JPG Jednom sam čuo da si rekla da si inkarnacija đavola
GJ Ne, to je bio moj stric.Onaj koji je napisao mojoj majci pismo u kom kaže da s am đavo.
JPG Da li si anđeo?
GJ ž.Naravno da nisam. Imam svoju vezu sa Bogom. Bog me poznaje,on zna moje srce. Želim da budem bolja osoba.
JPG Hallelujah!
GJ Amen.
JPG Praise the lord.
GJ -shallahlahlahlah!

intervju preuzet iz V magazina

We have 80 guests and no members online