1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Ladytron - VELOCIFEROLadytron  www.ladytron.com četvorku sam prvi put slušao još 2006-te godine na Exitu, pre toga sretao sam se sa njihovom muzikom kroz program na IN Radiju na kome sam dugo radio. Muzika koju mnogi nazivaju sint-pop, elektro, new wave  jeste pravac u koji se i oni mogu svrstati, pravac meni nekako najbliskiji samo iz jednog razloga jer su to zvuci uz koje sam rastao, mislim na zvuke osamdesetih.Britanci Ladytron dolaze ponovo 20.maja u našu zemlju gde će nastupiti pre Depeche Mode. Mislim da su oni pravi izbor za njihovu turneju jer mislim da i ekipa  benda Depeche Mode , vrlo dobro zna ko je to na muzičkoj sceni ko može da ih prati rame uz rame, kako muzikom tako i fenomenalnim vokalima kakve imaju Helen Marnie i Mire Aroyo.Njihov poslednji četvrti album " Velocifero" jako je dobro plasiran na listama ali i u srcima svih njihovih fanova. Poslednji singl " Tomorrow" možete pogledati ovde , album već negde skinuti ako već niste i pripremiti se za događaj godine veliki koncert na Ušću. Intervju  sa dvoje članova ovog benda sigurno će vam ih približiti još više!

LadytronKakav je osećaj biti u grupi koja traje 10 godina?
Mira:
Ne mora to baš tako da se posmatra…Jednostavno, radili smo dan za danom. Mada neko će uvek reći kako je pravljenje muzike jako lako…
Reuben:.Sada smo mnogo opušteniji nego pre.Muzički posmatrano, sada imamo više samopouzdanja, idemo na turneje…cela ta priča…Sada znamo kako sebi da olakšamo život.
M :.Mnogi bendovi ne uspeju da ni stignu ni do drugog albuma. Mi smo izdali četvrti album i nemamo kome šta da dokazujemo. Flexibilniji smo u tom smislu.
Svaki put kada smućkate album, da li se zapitate šta će reći publika i muzička kritika?
R:
Ne, mi ne razmišljamo na taj način. U glavi morate biti potpuno nezavisni od toga šta će vam ljudi reći o novoj ploči. Treba se fokusirati na to da uradite ploču bolju nego ikad.
M: Ne razmišljamo o drugim mišljenjima i drago nam je što je tako.
LadytronDa li uživate u sadašnjoj slavi?
R:
Ne bih to nazvao zvezdani put.Mi smo anti zvezde…Mi smo underground bend, uvek će tako i biti.
M: Mi nikada nećemo proći kroz sve ono što je prošla Amy Winehouse. Ona je zvezda ne toliko u muzičkom smislu koliko u onom što ju je sve pratilo i šta je sebi radila…Mi nećemo imati ni pola od toga jer mi ne idemo na sva mesta gde treba ići I biti viđen…
R: Ne izlazimo sa ljudima kao što je Pete Doherty
M: Da! Ne izlazimo sa ljudima kao što je Pete Doherty…
Da li mislite da je sada pravo vreme za electro pop muziku?
R:
Ne, jer je electro pop nastao tokom sedamdesetih i oduvek je u muzici. Dodali smo bubnjeve i gitare u pozadini…niakda nismo bili purist…niti ćemo biti…Volimo muziku I bilo bi suludo da koristimo samo jedan instrument.
Recite nam nešto o muzičkim uticajima na vas?
R:
Slušamo gomilu muzike. Zapravo, jako volim Kraftwerk.
LadytronNekada smo imali muzičare kao što su Pet Shop Boys a danas su Cut Copy, CSS i Ladytron u istom žanru. Da li je to fer poređenje?
M:
.Danas postoji mnogo više muzike nego tada. To je samo jedna strana poređenja jer ima toliko mnogo bendova. Volim da slušam, Animal Collective, Bon Iver i…par američkih bendova…
R: Izuzetno cenim novi album Grace Jones. Novi Depeche Mode je dobar. Mi smo prvi dobili novi album I nismo smeli nikom da dajemo.
Kako vam se dopada novi Depeche Mode?
R:
Jako je dobar, drugačiji sa finim analognim zvukom.
M:. Da sumiram, meni je old-fashioned, produkcijski veoma mudar. Podseća na sedamdesete.
Da li je Ladytron , stvarno dama ili bi volela to da bude?
M:
Ona bi bila dečak!
R: Ona je kao S&MWe have 68 guests and no members online