1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
EFFAlen KekićDa moda postaje sve bitnija celom  jugoslovenskom regionu dokazuje jedna  nova modna manifestacija koja će se desiti u Splitu početkom juna  (04-06). Europe Future Fashion nastao je kao ideja i projekat Alena Kekića koji iza sebe ima ozbiljnu internacionalnu dizajnersku karijeru www.alenk.com. Posle modnih destinacija kao što su Beograd, Zagreb,Sarajevo,Podgorica vreme je da i jedan primorski veliki grad ima i svoj Fashion Show. Pokazalo se da je Split pravo mesto za to.Mnoga velika dizajnerska imena, modni novinari, modeli, fotografi, medijske kuće iz regiona ta tri dana juna provešće na Prokurativima u Splitu. U razgovoru sa Alenom Kekićem organizatorom EEF-a saznali smo nešto više o celom događaju o kome priča kompletan modni establišment regiona!

logoPribližava se i taj datum da li si u frci zbog svega što treba da se desi početkom juna i da li sve teče po planu?
Sve teče po planu, uspjeli smo ono sto je nismo ocekivali da cemo uspjeti no evo nas tu smo predstavit ćemo se u najboljem modnom ozračju.
Zašto je baš Split odabran da bude domaćin EFF?
Split je jedini grad u EX YU koji je modno osvješten i nema modni projekt poput ovog, ovo je naš početak, prvobitna ideja je bila napraviti nešto kao modnu euroviziju, da ujedinimo sve nas!
Koliko dugo su trajale pripreme za ovaj događaj i šta su one značile?
Već godinu dana radimo na ovom projektu, nama je godina prošla brzo.  Pregovaranja s pokrvotiljima i dizajnerima, 1000 sastanaka iza nas ali jos nije gotovo borimo se još ovih 8 dana da to bude najbolje do sad.
S obzirom na dugogodišnji dizajnerski rad iza tebe koliko ti je to iskustvo pomoglo u oragnizaciji?
Iskustvo iza mene puno mi je pomoglo.  Inače kad je posao u pitanju, Amerika je ostavila organizacijski pečat u mom životu tako da sam užasno precizan, organiziran i točan, i sam sebe živciram kad nisam, tako da to pokušavam prenjeti na naš "balkanaski" mentalitet.  Bilo je dosta koruptivnih ponuda tijekom organizacije koje sam odbio jer to je nešto što najvise mrzim, nečiju pomisao da se sve može kupiti.  No trud i rad će dat rezultat.
Da li je bio problem okupiti sponzore, ekipu koja će omogućiti da se sve realizuje i kome bi se zahvalio?
Dizajneri, mediji, kako domaci tako i strani su prepoznali ideju.  No Sponzori jako teško jer je svima recesijska godina tako da sve imamo u uslugama.

EFFEFFEFFEFF


Po čemu se EFF razlikuje od nekih drugih događaja u regionu koji je koncept?

EUROPE FUTURE FASHION  je fashion & music show sa sjajnim konceptom, koji će prvu godinu trajati 3 dana, a već slijedeće godine cijeli tjedan, jer u zajedničkom interesu da ovaj događaj postane tradicionalno i prepoznato kao nova modna atrakcija koja će ujediniti Europu a isto tako dati šansu mladim dizajnerima iz regije da se uključe u jedan veliki projekt.
Koja su to dizajnerska imena koja će se pojaviti tih dana u Splitu?
Od dizajnera neznam koga bi posebno isticao, svi su mi dobri; Elena Burena, Jatin Varma, TaTa, Ivan Stankovic, Marta Buzolic, Marko Mitanovski, Jaje, David Priol, Ana Rajcevic  Addy van den Krommenacker i drugi...

EFFEFFEFF
Da li je neko izazvao posebo interesovanje medija?

Svi nekako vuku svoje medije iz zemalja iz kojih dolaze a internacionalnu paznju najviše privlače Elena Burenina, Addy van den Krommenacker i naravno Marko Mitanovski.
Da li si zbog svega stopirao svoj rad i šta ima novo po tom pitanju?
Nisam radim i na svojoj novoj kolekciji Le Jardin De mode, koja je posvećena jednoj meni dragoj osobi koja umire od raka, a želila je biti na mojoj sljedećoj reviji, tako da će sve biti u njenom stilu.
Kakvi su planovi posle šestog juna?
Pocetak organizacije EFF 2011:)

We have 157 guests and no members online