1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

U okviru 31.Amstel Fashion Weeka, održan je tradicionalni performans „Modne vinjete“, po prvi put organizovan u alternativnom prostoru „Mikser house“ u Karađorđevoj 46, na kome su učestvovali studenti Akademije Lepih Umetnosti, u klasi profesora Vladimira Lazarevića, kao i kreatori Milica Opačič, Tijana Žunić, Živko Stoilov, Jovana Marković i Aleksandra Žiravac.  Aleksandra Žiravac je predstavila kolekciju „ALEK ZIRA Women’s Spring Summer 2012“. Ova mini kolekcija ima za osnovu odevne predmete savremene muške gaderobe koji doprinose osećaju slobodnog gesta i ojačane akcije. Blaga fluidnost čistih crnih formi struktuirana je uskim kožnim kaiševima i akcentirana grafickim crno-belim elementima i električnom žutom.
aleksandra_ziravac
Jovana Marković je predstavila kolekciju za proleće/leto 2012..za koju je inspiracija kolekcije Indija, šarenilo  boja i ukrasa zlatnih nijansi. Dosta je istaknuta ženska figura, tako da su kombinacije providnih materijala, detalja i ne providnih materijala učinili da taj cilj bude postignut.Prepoznatljiv Jovanin dizajn ovaj put iz crnog je prešao u koloritno!


jovana_markovic_fw31

jovana_markovic31fweek
Na Vinjetama su se predstavili studenti III i IV godine Akademije lepih umetnosti  u klasi profesora Vladimira Lazarevića, sa svojim prošlogodišnjim radovima. Studenti prikazuju po dva modela iz  svoje kolekcije, koje su radili kao deo zadatka iz predmeta „Savremeno odevanje”. Svaki student predstavljenim modelima pokazuje svoj senzibilitet prema ideji, razradi teme, kroju… tj. svemu onom što čini sastavni deo postavljenog zadatka, uključujući i sam process stvaranja kolekcije. Mirjana Šarac je radila kolekciju” Jahači belih konja”, Lina Leković “ Arquitectonico”, Marina Džaleta “Chrome”, Marina Višnjić ” Kameleon”, Dušanka Marčić “ Enchanted”. 


studenti_akademije_lepih_umetnosti


Tijana Žunjić je kroz romantična prefinjenost i nežne valovite forme pričaju onu bajku u belom. Ženstvenost i elegancija glavni su nosioci kolekcije za proleće/leto 2012. Kolekciju prate bogato ukrašeni komadi nakita.
tijana_zunic_2
tijana_zunic31fw

We have 498 guests and no members online