WHO IS GRACE JONES?

Davnih 80-tih kada sam je prvi put ugledao bio sam opčinjen njenim neobičnim izgledom, čudesnom muško/ženskom lepotom ali pre svega muzikom koju stvara. Grace Jones je odmah dobila svoje mesto tamo gde su  Madonna, David Bowie, Blondie, Annie Lennox, Boy George. Slušao sam sve što je tada bilo dostupno, pomalo saznavao o njoj kroz neke magazine, tv emisije. Sve je bilo nekako na kaščicu ali opet sam znao i bio u toku sa muzičkom, kulturnom, umetnickom scenom, sa svim onim što bi se moglo nazvati POP kulturom. Jedan period Grace Jones se malo povukla a mene su opčinili neki novi pravci u muzici ali u srcu na jednom mestu je ostao taj period kao najbitniji u mom životu a u njemu i Grace. Pojavom albuma "Hurricane" opet se probudila a ta ljubav prema njoj i njenom delu je nastavljena tamo gde je davno stala... Slično kao sa najbliskijim prijateljima koje godinama ne vidite ali kad vam se oči sretnu sve je kao i tad kada ste se razišli. S vremena na vreme je Grace Jones nastupala negde u regionu, tako blizu a opet bila je nemoguća misija za organizovati se i posetiti događaj na kome gostuje. Ponovo pauza, poneki info o njoj i konačno saznanje da Grace Jones dolazi u Novi Sad na EXIT festival 14.jula!  Dovoljan razlog da ona bude moja inspiracija za reviju HEROES koju radim kao stilista na Serbia Fashion Week-u ali i da malo više proučim njen life i style.I dok ovih dana neprestano slušam njenu muziku i guglam, fasciniran sam onim što nalazim, vidim,osetim... neverovatan život , stil , inspiracija, svih ovih godina istom snagom i lepotom bez obzira što 19.maja puni 70 godina! Muza i Ikona!
Ovo je  priča o njoj i o tome KO JE GRACE JONES , zbog mene, zbog Vas koji znate ali pre svega zbog mnogih koji ne znaju i nikada nisu čuli za nju!
Radujmo se zajedno reviji GRACE&HEROES i EXITU uz hitove kao što su: La Vie en Rose,Private Life,Warm Leatherette, I've Seen That Face Before, Slave to the Rhythm, Pull Up to the Bumper ...

grace sajt1

Read more: WHO IS GRACE JONES?

RETROSPEKTAKL ili Istorija klabinga u jednoj noći

TIGER THRON FINAL

Velika nam je čast i zadovoljstvo da najavimo projekat pod nazivom Retrospektakl – verovatno najzanimljiviji konceptualni događaj u 2018. godini kada je o elektronskoj muzici reč. Definitivno najpoznatiji srpski di-džej Marko Nastić obeležava ne tako malu stvar – 20 godina svoje karijere, i tim povodom organizuje događaj koji će sasvim sigurno obradovati sve ljubitelje kvalitetnog klabinga. Naime, 19. maja 2018, u prostoru hangara Luke Beograd Marko je odlučio da napravi vremensku mašinu koja će svojih 3.000 putnika povesti na do sada neviđeno putovanje kroz poslednjih 20 godina elektronske muzike. Tom mašinom će, naravno, pilotirati Marko, ali će mu se na poziciji kopilota naći i 20 njegovih drugara di-džejeva. Upravo sa njima će Marko, tokom cele noći, vrteti b2b i podsetiti nas na kvalitetnu muziku koja je obeležila domaću elektronsku scenu poslednje dve decenije. Retrospektakl počinje povratkom u 1997. godinu, a završava se u 2017, pri čemu će se na svakih 20 minuta smenjivati po jedna godina i u njoj po četiri najveća klupska hita koja su obeležila tu godinu – dakle, numere koje svi dobro pamtimo.

Read more: RETROSPEKTAKL ili Istorija klabinga u jednoj noći

Božo Vrećo - LejlijaKoliko je samo potrebno da se Duša probudi , uznemiri i da se ponovo smiri...koliko je samo potrebno da se Lepota prepozna, uhvati i da joj se prepusti...Nekada mnogo a nekada tako malo , dovoljan je jedan Vrećo Božo  koji svojom muzikom i svojim sevdahom može da ispuni i pruži baš to i Dušu i Lepotu i Lepotu i Dušu kroz reč, kroz pokret,  kroz svoj čaroban glas. Ono što će Vas sigurno zagrejati ovih zimskih dana jeste njegova nova pesma "Lejlija" čiji je i kompletan autor. Ako se se sevdah živi onda se sevdah i piše čini mi se. Sva toplota ljubavi i sva hladnoća tuge u samo par minuta ovog malog umetničkog/muzičkog video dela! 

bhr-cover3a

 

Read more: Božo Vrećo - Lejlija

TOM NOVY U BEOGRADU 5.DECEMBRA U DOMU OMLADINE

Ekscentričan, hedonista, u pozitivnom smislu nepredvidiv i kako voli sam sebe da naziva “nestašno dete plesne muzičke scene “  Tom Novy , najpopularniji Nemački DJ i producent house scene sa internacionalnim uspehom nastupiće u Domu omladine 5.decembra u okviru NEON RAVE događaja. Neon Rave je mesečni muzički događaj, lociran u Beogradu, koji će predstaviti najveće zvezde svetske DJ elektro i house scene u konceptu koji čine spoj hip prostora i specijalnih svetlosnih efekata, što je ujedno i zaštitni znak ovog koncepta. Tom Novy uspešnu karijeru gradi od 1995.godine kad je objavio svoj prvi hit singl “ I House you “. Slede lokalni i međunarodni hitovi : “ Superstar”, “I Rock”, “Pumpin”, i prvi album “My Definition” (2001). Singl “Take It” je proglašen za pesmu koja se najviše emitovala na radio stanicama 2004.godine. Krajem 2005.godine sa singlom “Your Body” osvaja top liste širom sveta i postaje jedan od najpopularnijih Nemačkih izvođača. Otavlja trag radeći i za druge muzičare kao što su Backstreet Boys, Jimmy Sommerville, Joachim Deutschland, Rosenstolz, čak i za druge DJeve-  Thomilla, Moonbootica, Sander Kleinberg and Erick Morillo. Ima mnogo razloga zašto je Tomu data čast da bude prvi Nemački DJ koji je kreirao miks kompilaciju za legendarni britanski “Global Underground" Label. Štaviše njegova “chillout” CD serija “Ocean Drive Hotel Ibiza" uspešno prolazi zauzimajući visoke pozicije na iTunes listama. 2011.godine objavljuje album sa najvećim hitovima "Retrospective" I ponovo osvaja top liste, kao i himnu za NATURE ONE “Underground People". “ Radujem se dolasku u Beograd, koji mi je ostao u divnom sećanju, posebno prelepe devojke i vrhunska hrana. Znam da imate odlične DJeve, fantastičan noćni život koji se prepričava i jedva čekam da se družimo. Siguran sam da ćemo se divno provesti i plesati do zore “ izjavio je Tom Novy koji sa nestrpljenjem čeka dolazak u Beograd. Podršku Tomu će pružiti DJ Oysha, najtraženiji domaći DJ koji je nastupao  u svim klubovima u gradu i širom Srbije uz mnogobrojne poznate svetske DJeve. To je još jedan znak da vas čeka odlična zabava. Karte u predprodaji po ceni od 800 din se  mogu kupiti na blagajni Doma omladine kao i na svim Eventim prodajnim mestima.

 

Tom Novy foto 1

 

Read more: TOM NOVY U BEOGRADU 5.DECEMBRA U DOMU OMLADINE