1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

londonci

Lepa vest je da srpski dizajneri učestvuju na Londonskoj nedelji mode koja traje od 15 - 19. februara 2013. godine u okviru programa International Fashion Showcase Naime, British Fashion Council je kontaktirao Srpsku ambasadu u Londonu, koja je preko Ministarstva inostranih poslova pokrenula saradnju sa Modnim studiom Click oko promocije srpskih dizajnera na London Fashion Week-u.

 london dizajneri

British Fashion Council je u leto 2012. godine raspisao konkurs za prezentaciju mladih internacionalnih dizajnera u saradnji sa svojim ambasadama u okviru programa International Fashion Showcase. Beogradska nedelja mode i MS Click su kao nosioci ovog projekta na poziv Ministarstva inostranih poslova učestvovali na ovom konkursu i dobili najviše ocene za svoju aplikaciju. Rezultat tog višemesečnog rada je da će se tokom trajanje London Fashion Week-a, predstaviti naša tri alternativna dizajnera mladje generacije – Ana Ljubinković, Ivana Pilja i Georga Styler, čiji su modeli, demarkirani originalnim autorskim promišljanjima, sublimirani u jedinstveni estetski okvir koji kreira ilustrator Vesna Pešić.S obzirom da je London jedan od svetkih modnih centara, a Londonska nedelja mode najbitniji svetski modni događaj za nove i mlade dizajnere, velika je privilegija što je srpski tim dizajnera prošao ovaj zahtevni konkurs i što učestvujemo na ovom projektu među 27 zemalja sveta, jer će našu izložbu moći da vide vrhunski stručnjaci iz celog sveta, što je retka prilika za naše umetnike.
Izložba će trajati od 13. do 19. februara, tokom London Fashion Week-a, u Srpskoj kući, u samom centru Londona (gde je organizovana i promocija Srbje tokom Olimpijskih igara).  Izložbu prati i specijalno izdanje magazina FAAR posvećenog ovom projektu i Londonskoj modnoj sceni.

We have 450 guests and no members online