1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Beograd, 25. april – Institut Servantes i Mikser Haus u okviru izložbe “Grafika. 30 mladih umetnika Španije” organizuju umetničku radionicu koju će voditi španski umetnik Zosen. Tokom tri dana, 25, 26. i 27. aprilaZosen će sa polaznicima raditi tehnike grafita i strit arta, a na samom kraju učesnici će izraditi svoj mural u Mikser Hausu. Konkurs za radionicu je bio otvoren za sve zainteresovane mlade umetnike iz Srbije, a učestvovaće njih petnaest. Izložba, koja se može videti na dve lokacije, u Institutu Servantes i Mikser Hausu, biće otvorena do 7. maja. Povodom izložbe “Grafika. 30 mladih umetnika Španije” Institut Servantes organizuje umetničku radionicu koju će voditi Zosen, popularni strit art umetnik iz Barselone. Tokom tri dana, 25, 26. i 27. aprila, polaznici će se od 17.00 do 20.00 časova u Institutu Servantes i Mikser Hausu, upoznati sa istorijom grafita, od njihovog nastanka 60-ih godina u Njujorku do danas. Učesnici radionice će se upoznati i sa različitim tehnikama (crtanje slobodnom rukom, senčenje i bojenje), stilovima i uticajima urban arta, a poslednjeg dana kursa će napraviti sopstveni mural kao završni projekat.

5_manja
Zosen je rođen u Buenos Ajresu 1978. godine. Njegov prvi kontakt sa uličnom kulturom bila je vožnja skejta, a kasnije se zainteresova za grafite. Pod uticajem pank motiva i slogana “Do it yourself” počinje da stvara kao samouk umetnik, a kasnije pohađa kurseve umetnosti u školi La Llotja u Barseloni, gde dobija diplomu višeg tehničara likovnih umetnosti i dizajna.
Izložba “Grafika. 30 mladih umetnika Španije” je odličan vodič kroz savremenu špansku umetničku scenu. Ideja je da se beogradskoj publici predstave mladi stvaraoci koji se bave grafitima, odnosno onom vrstom likovnog izraza koji su nastali na zidovima španskih gradova. Postavku čine ulični zidni radovi preneseni na papir, a cilj izložbe je da se publika zainteresuje za ovaj vid umetničkog izražavanja. 

zosen_3