1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

I ovog proleća prva revija koja otvara domaću modnu sezonu je revija brenda Pal Zileri koja će se desiti početkom marta. FILINVEST generalni zastupnik za Srbiju će još jednom na najlepši mogući način prikazati najnoviju kolekciju za proleće/leto 2012. Inspirisani šezdesetima prošlog veka i nekim šarmerskim momentima velikog  francuskog glumca Alen Delona, Pal Zileri je još jednom pokazao koliko im je bitan muškarac i koliko drže do trenda i stila.

pz_p25


pz_p03
pz_p11
 

INSPIRACIJA – Večno priznata elegancija legende francuskog i svetskog filma sezdesetih – Alena Delona –u slavu šezdesetogodisnjice klasika “U zenitu sunca” -  prožeta raskošnim duhom i azurnim bojama juga Italije – osnovna je inspiracija kolekcije Pal Zileri za proleće/ leto 2011.
BOJE: Dominiraju elegantni kontrasti srednje sive sa detaljima boje ciklame (fuksija) i svetlo sive sa protkanim nijansama lavanda plave. Letnji tonovi izraženi su kroz svetlo plavu i mornarsko plavu sa nagoveštajima jarko žute, kao i denim plavu sa mlečno belom. Sportski uticaj prenesen je kroz kombinacije svetlo sive -  prosvetljene oranž nitima, te braon sa nijansama purpurne.
KROJ: Silueta svakog pojedinačnog komada nastavlja trend zimske kolekcije, sa dužim sakoima, užim reverima, mekanim ramenima i linijom koja prati telo odozgo i niz kroj pantalona. Povratak prsluka zauzima značajnu dopunu stila letnje kolekcije.
MATERIJALI: Klasični odevni elementi kolekcije Pal Zileri za proleće/leto 2012 - odela i sakoi - podrazumevaju  ekskluzivne vunene štofove finoće 130’s i 150’s najpoznatijih tkačnica Bijele, mešavine vune i svile, lana ili mohera kao i ultra lagani vuneni poplin. Neformalni deo Concept kolekcije upotpunjen je najfinijim lanenim tkaninama, kao i mešavinama lana i pamuka, i lana i jelenske kože kod sportskih jakni.Potraga za dodirom šezdesetih ogleda se najviše u prirodnim materijalima tretiranim tako da odaju utisak da s vremenom postaju sve lepši. Blejzeri su od mešavine vune, lana i svile, nepostavljeni ili polupostavljeni najfinijom štampanom postavom, jednoredni sa dva dugmeta ili dvoredni.
DEZENI: Osim klasičnih pruga kolekcija je osvežena retro dezenima šezdesetih, mikrotkanima i sitnijim karo motivom.


pz_p49


URBANI RETRO-IMIDZ SEZDESETIH U KOLEKCIJI PAL ZILERI LAB
Sofisticirani urbani “mod” retro-imidž šezdesetih izražen je koloritno kroz crnu prosvetljenu detaljima bež i tamno braon,  sivom i belom sa efektima električno plave te plavom i belom sa detaljima crvene i električno plave. Bež i tamno braon kreiraju utisak svetla u odnosu na crnu koja je osnovna boja kolekcije.Dužina sakoa je nesto više izražena, sa uskim reverima i uz pantalone sa nižim strukom i veoma uskim završnim obimom.Formalniji deo kolekcije vraća dvoredna ukrojena odela. Nepostavljeni mekintoš mantil od dvobojnih tkanina praćen je odgovarajućim akcesoarom – majicama od krep pamuka,  izvrnutih šavova. Sakoi se pojavljuju u verzijama sa našivenim džepovima i aplikacijama na rukavima, a jakne - sa dodacima jelenske kože – ili od napa kože u jarkim bojama.  Pamučne majice ispranog izgleda i pantalone sa 5 džepova, košulje od mešavina boja i materijala sa detaljima štampe, dugmadi, štepova i karoa – pružaju širinu interpretacije retro-urbanog stila šezdesetih Lab kolekcije.


lab_p28lab_p14

 

 

We have 485 guests and no members online