8.veče 30.Amstel Fashion Week-a

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Kolekcija Marte Miljanić Revolution of Desire je igra između boginje i strasti sa dozom drskosti i ženstvenog izgleda, koja je nastala iz crteža koji su bili inspirisani romanom Paklena pomorandža. Kako se priča razvijala nastao je neki novi vid ženstvenog i zavoljivog, pa samim tim kolekcija predstavlja neku novu dimenziju ženstvenosti i strasti. Kao nadogradnja na već postojeći rad kao i sentimenta prema buntovnom i drskom stvoren je look koji odiše zavodljivošcu. Osim na formi i linijama, akcenat je stavljen i na kolorit gde variraju pastelne boje upotpunjene perjem i nežnijim materijalima.

marta_miljanic.2_resize

marta_miljanic.3_resizeJovana Marković u kolekciji za jesen zimu 2011/2012 godine inspiraciju nalazi u džokejima, konjima i modi četrdesetih godina prošlog veka. Vođena svojom inspiracijom  i  ovoga puta se poigrava isključivo prirodnim materijalima. Boje koje preovlađuju su crna, bež, bordo i zelena. Celom kolekcijom dominira koža, a nitne prišivane na kožu daju  kolekciji i jednu blagu pank notu. Ovakav miks stilova namenjen je, pre svega, ženama koje vole da budu primećene, autentične i da na slobodan način garderobom izražavaju svoj životni stil.

jovana_markovic.2_resize

jovana_markovic_resizeKolekcija Aleksandre Pecić je inspirisana srednjovekovnim ručnim radom, zapravo serijom tapiserija koje su kod nas poznatije kao gobleni ciji naziv je iskorišćen i za ime kolekcije - La Dame a la Lacrone (Dama jednorog). Inspirisana gracioznošću srednjovekovne dame koja je glavni motiv autorka je želela da napravi spoj između pomenute dame i savremene žene. Takođe, boja, forma i materijali kolekcije su isključivo vezani za motive  samih tapiserija! Pomenute tapiserije su rađene u stilu Hiljadu cvetova tako da se i u samoj kolekciji dosta provlače cvetni dezeni kao detalji. Materijali koji su korišćeni za izradu kolekcije su pamučni pliš, šantung svila, svila i  goblen  štof. Boje koje dominiraju su ljubičasta, zelena, bež, bordo, teget i braon.

aleksandra_peci2_resize


Kolekcija Peđe Nerića za sezonu jesen - zima 2011 - 2012 većim delom namenjena ženama, a u manjem broju modela muškarcima. Inspirisana je Parizom, 20. i 30. godinama prošlog veka, ali samo u naznakama, bez pretenzije da tema nadvlada savremenost i nošljivost modela. U kolekciji preovlađuju bela i crna boja, pored teget, roze, bež i zelene.

pedja_neric3_resize

pedja_neric5_resize


Nova kolekcija Suzane Perić 'na pocetku bese broš’ vodi vas na putovanje, putovanje koje ni za jednog posetioca revije ne može biti isto. Mamine i tatine devojčice, Lolite koje su kasnije postale sofisticirane dame poslužile su kao inspiracija autorki koja je tragala za modnim dijalogom različitih trenutaka u životu jedne žene. Paletu bogatih i kavlitetnih materijala čine kašmir, krzno, brušena svila koja elegantno pada i izuzetno kvalitetna vuna sa obradom šljokica i kamenja.

suzana_peric2_resize


Enio Kapaza, dizajner Costume National i ove sezone se odlučio za boje koje kombinuje sa crnom: geranijum crvenu, kedar braon, pepeljasto belu i odgovarajuće tonove ljubičaste. Suština njegovog rada svodi se na redefinisanje savremenog modernizma u duhu šezdesetih godina XX veka. Želeo je da svakodnevna odeća bude sofisticirana te je u tom smislu koristio materijale i dodatke upravo iz tog vremena.

cnc_costume_national.3_resize


cnc_costume_national.4_resize


Avanti ne sledi pravila, on ih postavlja. Kroz maštovite i inovativne eksperimente sa stilom i tehnikom, on postavlja nove trendove i uživa u poziciji stilskog zakonodavca u sektoru. Kao rezultat, trenutno je aktuelna nova kolekcija u kojoj se meša krzno sa raznim tkaninama, sa kreacijama pogodnim za svaku priliku. Usmeren na modernu ženu i vođen njenim željama i nadama, ženske kolekcije Avanti uvek kombinuju eleganciju sa udobnošću i ženstvenost sa originalnošću.

avanti_furs3_resize

Login

We have 98 guests and no members online