27.AMSTEL FASHION WEEK

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Photo:Marko Sovilj , Fashion designer :Darko Kostic,  Design:Filip Stamenković, Make up: Ana Acimovic, Hair:Djurdjica Ivanovic-DjukaFashion Week se i ovoga puta održava na najatraktivnijim gradskim lokacijama sa centralnim mestom događanja u prostoru Belexpocentar na Novom Beogradu. Modni studio Click kao organizator ovog prestižnog događaja, potrudiće se da program, kao i svaki put do sada, bude atraktivan i zanimljiv.Pre nego što počne bogat revijski program, koji će nam doneti aktuelne trendove za predstojeću sezonu, organizator, modni studio Click u saradnji sa Etnografskim muzejom iz Beograda, potrudio se da nas podseti na bogato kulturno nasleđe naroda sa naših prostora organizovanjem izložbe „Zubun” koja će biti postavljena u Etnografskom muzeju od 19. do 25. aprila.
Izložba je deo projekta „Podrška očuvanju i unapređenju starih zanata u Republici Srbiji” koji je sačinilo Ministarstvo trgovine i usluga. Čitav projekat podržala je i Privredna komora Beograd, a u okviru njega su stručnjaci Etnografskog muzeja izradili katalog starih zanata u Srbiji. Grupa afirmisanih dizjnera (JSP – Jelena i Svetlana Proković, Tamara Radivojević, Sandra Janković, Evica Milovanov Penezić) i studenti pariske škole Mod Art Beograd, prikazaće seriju stilizovanih odevnih predmeta i modnih detalja za čiji nastanak je kao inspiracija poslužio srpski folklor. U realizaciju odevnih predmeta uključeni su i elementi starih zanata (ručnog veza, pletenja...) što doprinosi originalnosti tih komada, ali i direktnom opstanku pomenutih zanata. Glavni cilj izložbe je podizanje svesti o srpskoj kulturnoj baštini na nacionalnom i međunarodnom nivou, a za realizaciju navedenog cilja svesno je izabrana moda kao dobar kanal za komunikaciju jer predstavlja jednu od najpopularnijih savremenih umetnosti koja privlači veliku pažnju javnosti, posebno mladih ljudi koji nedovoljno poznaju naše kulturno nasleđe. Ista postavka biće izložena i u Parizu u Srpskom kulturnom centru u julu 2010. tokom održavanja Nedelje visoke mode što će pored podizanja svesti o našem kulturnom nasleđu sigurno doprineti i širenju pozitivnog imidža Srbije u međunarodnim okvirima.
Uzimajući u obzir da je na globalnom nivou jedan od najznačajnijh događaja tokom 2010.godine Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i da je fudbal najznačajnija sporedna stvar za većinu muškaraca, a moda za većinu žena, organizatori su rešili da spoje ova dva fenomena! Ana Šekularac, JSP, Nataša Šarić, Darko Kostić, Bata Spasojević, Ana Ljubinković, Alexandar Nikolich,Dejana Momčilović, Dejan Despotović, Tamara Radivojević, Tijana Pavlov, Maria Jelesijević, Ana Vasiljević, Sestre Stevančević – svi među najboljim domaćim dizajnerima i svi na otvaranju Amstel Fashion Week-a. Naime, revijski deo Amstel Fashion Week-a počeće  F² powered by Nike revijom u okviru koje će pomenuti dizajneri prikazati svoje modele kao i svoje viđenje ove teme kroz atraktivne Nike modele. Glamurozni početak svojim prisustvom na pisti uveličaće i brojne poznate ličnosti, a urbane plesne i dens grupe će koreografskim minijaturama pokazati svoje viđenje ove teme odeveni u  atraktivne Nike modele!
Navikli smo da na Fashion Week-u uživamo u prezentacijama najznačajnijih domaćih kreatorskih imena pa će tako biti i na ovom 27. izdanju - Dragana Ognjenović, Irena Grahovac, Bata Spasojević, Viktorija Džimrevska, Dragan Milenković, Ksenija Marković, Boris Ćalić, kreatori okupljeni oko brenda Dressing (Ana Grebec,  Katarina Puzić, Marija Sinđelić, Katia, Tijana Žunić).

Sve ove godine organizator se trudi da moda kod nas stekne status ozbiljnog biznisa, kakav u razvijenom svetu već uživa. U tom kontekstu svetski modni brendovi zastupljeni na našem tržištu prikazaće svoje aktuelne kolekcije. Najpoznatiji među njima svakako su: Hugo Boss, Replay, Miss Sixty, Killah, Energie, N fashion sa brendovima Staff Jeans, Excessive, No Excess, Monsoon, Accessorize, grčki brend Attrattivo, italijanski brend Pompea beachwear... U okviru Fashion Weeka deo programa posvećen je i najznačajnijim domaćim modnim kućama kao što su  Bugatti za koji kreira Vesna Matijević, TFY sa kreatorskim timom Bata Spasojević, Vlada Savić i Aleksandra Žiravac, Martini Vesto za koji kreira Boško Jakovljević...

Posebno zanimljiv biće i program pod radnim nazivom Modne vinjete u okviru koga će nam na specifičan način, kroz performanse i video instalacije, u atraktivnom prostoru vile Kralja Petra I na Senjaku, svoje modele predstaviti kreatori Dejana Momčilović, Aleksandar Nikolić i Dejan Despotović.
Svečano zatvaranje obeležiće revija kojom će jedan od najpopularnijih dizajnera Darko Kostić obeležiti 10 godina svoga rada!
Izložba modnih detalja....
Zbog svega ovoga sa nestrpljenjem očekujemo početak još jednog Fashion Weeka!

Login

We have 104 guests and no members online