1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

 

Zorana Adžić, JOY 02.2009 foto: Bojan HohnjecZoranu Adžić sam upoznao pre par godina na jednoj reviji u  beogradskom IMMO centru.Bio sam fasciniran kako njenim belim tenom tako i  neobičnom aristokratskom lepotom.Pomalo nesvakidašnje za naše prostore.Naravno da sam odmah poželeo da radim i jedan editorijal sa njom, ubrzo je usledila revija trendova na Fashion Weeku gde mi je Zorana na moju radost bila jedan od modela.Zorana Adžić, JOY 02.2009, foto: Bojan HohnjecPokušao sam da dođem do nje ponovo za fotkanje ali nju je već čekao put za Aziju i sve je pomereno.Na moju žalost taj put je potrajao mnogo više,  godinu dana.Ipak je dočekah pred Novu godinu i evo je sad kao zvezda februarskog JOY-a gde u holivudskom stilu vrlo predano kako samo glumice umeju, predstavlja malu crnu haljinu. Slobodno mogu da kažem lepota koju poseduji  Nikol Kidmen, Kejt Blanšet krasi i ovu  devojku. Zorana je opet daleko, ovaj put u zemlji gejši, Japanu gde siguran sam gradi uspešnu karijeru.Sledi njena kratka priča koja može biti primer onima koje žele da se bave manekenstvom ali i svima koji nešto žele od svog života a ne da ga samo puste da prolazi mimo njih.

hi magazinZorana :
"Od iscrpne atletičarke, preko bankarske službenice, super duper modela na Tajlandu, "gejshe" u Japanu do superstara u Hollywood-u
Da red, rad i disciplina dovode do uspeha , uverila sam se još od malih nogu. Od 9.god treniram atletiku i pritom  sam bila veoma uspešan član reprezentacije 1998-2006 iza čega je stajao mukotrpan rad po principu od jutra do sutra, po kiši i snegu, po blatu i ledu. Medaljama, iskreno  ne znam broj, samo da je do pre 5 god br. bio 326.. Iako sam volela atletiku, bivalo je sve teže i teže postizati uspeh na ovom polju, satisfakcije sve manje i manje te sam posle završene Više škole za Menadžment MegaTrend od 2006. postala i bankarska sluzbenica ( a ne srednjoškolka na obuci kako su mnogi mislili ) jer je trebalo preživeti u prestonici, daleko od kuce. I tu je je motiv bio red rad i disciplina, ali sam bar zimi bila na suvom, a leti donekle rashladjenoj kancelariji.
Uvek sam se pitala kako da pretočim svoje hobije u zavidnu karijeru, i da sa malo muke postignem više?
ali vremena za hobije nisam ni imala...
dichan_dkny Mnoge manekenke behu otkrivene  na ulici, pijaci, klubovima ili sudom žirija.. Ljudi su me vidjali svuda, ali niko ništa,osim komplimenata, i veliko  im hvala, jer stidljivost sa moje strane je tada i te kako preovladjivala. Konačnom odlukom i rečenicom: "Ja želim biti model" rešila sam da stavim svoje baby blue eyes i duge noge na probu. Neki su smatrali  da je za mene kasno, ali majka priroda mi  dade baby face te se mogu provući jos malo.  Broj komplimenata se nakupio dovoljno za moje samopouzdanje da zakucam na vrata modne agencije Fox u 23.godini. Tako sam leta 2007. počela vikende da ispunjavam kreativnim radom na revijama i snimanju par reklama .Marc Jacobs
Nakon par meseci, predstavljala sam Srbiju na izboru za World Top Model u Budimpešti i dobila nekoliko revija na nasem prestižnom  Fashion Week-u, od strane šašave druzine JOY za Trendove, zatim Dode Komad i franc.diz.Renate Morales.. Došlo je do ozbiljnog dvoumljenja da li nastaviti sa sigurnim poslom u banci ili rizikovati i otisnuti se u dalje vode modne industrije van naših granica!  povedena izrekom da je lepota prolazna, izabrala sam fashion i otisnula se na Tajland, pa šta bude neka bude. Makar me koštalo i posla! Na moje iznenadjenje i odusevljenje, banka me je čak i podrzala u toj odluci te mi je odobrila odsustvo na period od tri meseca koliko je  trajao i prvi ugovor sa agencijom Elite model management u  Bankoku. Medjutim..
ValentinoPutovanja su se produžila do Sidneja i Melburna, radeći revije u sklopu tajlandske agencije Elite za Thai Silk, preko Makaa i Kine gde je moj rad doživeo neverovatnu ekspanziju! da sam naplacivala fotografisanje sa slučajnim prolaznicima, obogatila bih se dva puta više :D Ipak se isplatio moj baby face i aristokratska belina, sto u domovini nije  bilo bas dopadljivo.  Za ne verovati, da li ovo možda može biti moja nova karijera?! Pored mnogobrojnih editorijala, Fashion Week-ova u Bankoku (Valentino, Marc Jacobs, domaćih dizajnera Teerarit Niwattawong, Asava by Singha ..),  kampanja za Sony kamere, Morgan i Guy Larosche underwear, sa reklamama sam pokazala svoju zivahnost  i energiju koje je godinama unazad sputavala uštogljena okolina, i pokopom svoje stidljivosti otvorila vrata za neslućene mogucnosti!! gluma! imala sam priliku da stanem i pred filmske kamere, učešćem u najnovijem filmu holivudskog glumca i reditelja Žan Klod van Dama, prvobitno nazvan "Full Love" a sada "The eagle path" koji izlazi novembra ove godine.
JOY 02.2009 foto: Bojan Hohnjec
Moje putešestvije se produzilo na nepredvidjenih divnih godinu dana a hobi postao nova karijera!  manje rada, više radosti i satisfakcije! i dalje sam za red rad i disciplinu,i dodajem "sve se može kad se hoće!" Šta cu kada sam workaholic  ali u ovom slučaju nije toliko potrebno. Kako kaže moj agent iz Foxa, mene treba klonirati :D JOY 02.2009, foto:Bojan HohnjecŽivot na ostrvu Puket sa lenjim i uvek nasmejanim Tajlandjanima me donekle naučio strpljivost,staloženosti, sagledavanje pravih vrednosti nosim od kuće, te sam strpljivo i dočekala praznike da svratim do zavičaja na par nedelja  kako bih sa porodicom provela Božić i promenila pasoš jer u starome više nema ni mesta.
"Turneju" po Aziji nastavljam u Japanu gde se trenutno i nalazim. Pored blagodeti japanske kulture , sushija, krofni iz kojih vire papci hobotnica, pevajućih toaleta, robota i veeeoma fine i uljudne nacije gde lopov sam vraća ukraden novac i izvini se ..uzivam i u radu koje mi donosi i te kakvo zadovoljstvo, jer kamera postaje moja sve veća i veća  strast te bih volela da u skorije vreme nastavim ka Zapadu.A da ima prilika, ima! samo polako. Dotle, sayonara, pocinju mi časovi za ninjutsu."