1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Jedan od najboljih mlađih dizajnera muške mode iz hrvatske Antun Aščić već par sezona svojim brendom ANTHONY AVANGARD daje ozbiljno mesto muškoj modi u regionu. Svojim idejama, dizajnom i kolekcijama na poseban način spaja sve ono što je dizajnerski rad i umeće sa onim što je trend za mlade muškarce koji drže do mode ali i do sebe .

anthony 16

Kolekcija nosi naziv "DESMOND." Inspirirana je filmom Hacksaw Ridge (Greben spašenih) i pričom o američkom vojniku Desmondu T. Dossu, koji je zbog priziva savjesti u Drugom svjetskom ratu odbio nositi oružje i ubijati ljude te je vojsku služio kao nenaoružani medicinar koji je spasio brojne ljudske živote. Krojevi su jednostavni, upotpunjeni su džepovima s vojničkih odora i preneseni su na sportsku odjeću. Potom dolazi do detalja vezanja pamučnih konopaca sličnima onima na vezanju korzeta koji asociraju na konope koje je Doss koristio pri fiksiranju i transportu ranjenika. Materijali koji su korišteni: felpa, neopren, i kombinacija umjetne i prave kože. Dominantni vojnički uzorak ublažen je pastelnim nijansama.

anthony 2

anthony 4

"Uvijek se u svojim kolekcijama volim poigravati s humorom i ironijom (aplikacije, boje i printevi), a povod su mi neke nastale situacije. Ovog se puta ismijavam s temom vraćanja vojnog roka u Hrvatskoj. Smatram da je inspiraciju važno crpiti u okolini u kojoj živiš."- ističe dizajner.

anthony 6

Stylinzi su upotpunjeni ruksacima i visokim čarapama te kultnim Reebok modelom Club C. Fotografije potpisuje Jakov Baričić, u ulozi modela se našao Damjan Leboš (Sonic Models), a za make up je zaslužan Marko Tolić uz asistenciju Antonije Barišić.

anthony 8

anthony 9

anthony 11

anthony 12

anthony 13

anthony 14

anthony 14

anthony 15

anthony 1

Photo: Jakov Baričić
Model: Damjan Leboš (Sonic Models)
MUA: Marko Tolić

We have 453 guests and no members online