1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Big Hair by UCHA HAIR, model: NevenaBig Hair by UCHA HAIR, model: NatašaBig hair

Na revijama jesen/zima 2009/2010, visoke frizure s različitim češljanjem prema nazad, punđe i druge frizure pune volumena, izbijale su u prvi plan. Sa primesom ekscentrične i radikalne težnje, kosa je predstavljena u stilu 80-ih, ili bar tako da podseća na njega.Visoke frizure sa dodatim volumenom, natapirane, sa izdignutim delom iznad čela, prateći oblik čirokane- kreste ( Mohawk hair), javljaju se u raznim varijantama. Svakako su neuredne i nepravilne, kratke ili duže, a delovi kose sa strane mogu biti zalizani ili čak izbrijani.

Za one manje ekstravagantne, predloženi su i ostali stilovi, za nijansu različiti od onih u prethodnoj sezoni:

Zalizana kosa by UCHA HAIR, model: NevenaZalizana kosa, češljanje unazad ili frizura kao nakon tuširanja
Stil koji se provlači i nekako oseća u vazduhu je vrlo jednostavan- oprana kosa i očešljana unazad, nebitno da li vezana ili puštena.
Pošto 2010. godina porucuje da se gel za kosu vraća u velikom stilu, to svakako daje bolji efekat ovim frizurama.Varijacije mogu biti - zalizana kosa unazad ili sa dubokim razdeljkom sa strane.Muška frizura by UCHA HAIR, model: ZoranOvaj look se primenjuje i u muškim frizurama, ali su glavni detalj kod njh ŠIŠKE, u raznim dužinama, u osnosu na oblik lica. Bitno je da su zadnji deo kose i deo sa strane kratki, kako bi one dobile na značaju. Mogu se nositi u slojevitom padu od slepoočnica ka čelu, zalizivati se unazad ili na razdeljak sa strane. Koristeći pravi proizvod za oblikovanje kose, pravi trik leži u tome da pravilno odaberete stranu na koju ćete je zagladiti.

Kovrdže by UCHA HAIR, model: VioletaKovrdže by UCHA HAIR, model: TijanaNezaobilazne kovrdže
Jedan od stalnih trendova cele godine, bez obzira na godišnja doba, su kovrdže.
Savršeno uredne lokne nisu interesantne ove sezone. Kovrdže ili talasi treba da deluju neuredno, kao da ste tek ustali iz kreveta. Možete ih prebaciti na jednu stranu, što opet daje još prirodniji izgled cele kose i blagu primesu sexy look- a.

Dobar efekat se može postići nakon raspletanja sitnih kikica. Kosa tada deluje blago prelomljena, neuredna i opuštena. Preferira se prirodna boja kose, par tonova svetlija ili tamnija od Vaše prirodne. Riđe crvena svakako, ako je još prirodna i kovrdžava, to je pun pogodak!Ako se opredeljujete za ravnu, dugačku kosu, treba ispratiti prirodni pad, sa razdeljkom na sredini glave ili je malo razbarušiti pri vrhu.

Konjski rep by UCHA HAIR, modeli: Ivana i IvaPletenice by UCHA HAIR, modeli: Lidija i MartaKonjski rep i pletenice

Konjski rep, u odnosu na trend proleće/ leto, je i dalje aktuelan, ali ove sezone visok, neuredan, kovrdžav i zgužvan. Kike, riblja kost, pletenice, traka u kosi i razne vrste neobičnih punđi, takođe će biti jako moderane ako imate dugu kosu. Dovoljno je neobavezno skupiti kosu na vrh glave, u pletenicu, pa čak i u improvizovanu baletsku punđu.Bob frizura by UCHA HAIR, modeli: Sanja, Nevena, TamaraBob frizura by UCHA HAIR, modeli: Nevena, Vesna, NadaBob frizura - opet u igri

Već nekoliko sezona unazad, bob frizura je i više nego popularna. U frizerskim salonima se i dalje traži u dve svoje osnovne varijante: Ako imate ravnu kosu, potrebno je ošišati se na takozvanu pečurka frizuru, sa gustim šiškama u polukružnom obliku ili potpuno ravnim šiškama koje se uklapaju uz ostatak kose, blago ovalno. Ovakve šiške su potpuno u trendu i u verziji frizure sa dugom, ravnom kosom. Kovrdžavi ili talasasti bob (slika levo) treba da deluje vrlo prirodno, pa čak i nesređeno. Dozvoljena je blaga asimetrija koja ceo oblik podseća na nezaobilazne 80- e, koje se provlače u svim stilovima frizura za ovo hladnije doba godine.
Sve ove frizure možete napraviti sami ali možete i posetiti salon UCHA HAIR u Beogradu koji je i  pripremio ove trendove za vas.
UCHA HAIR

 

 

 

 

 


 

We have 675 guests and no members online