1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Carine RoitfeldEmmanuelle AltAnna Dello RussoVeliki broj ljudi zna ko je hladna, čelična lady Anna Wintour, urednica Američkog Vogue-a, ali imena kao što su Carine Roitfeld, Emmanuelle Alt, Anna Dello Russo poznata su samo nekolicini. Ali ako znate ko su ove dame...WELL DONE! Pravi ste poznavaoci modnog sveta. One su iskoristile svoj talenat i posao, i ne boje se trendova i veoma smelo biraju svoje odevne kombinacije, i svi smo zaljubljeni u njih. Jednostavno zrače! Ne robuju trendovima!

Carine RoitfeldCARINE ROITFELD je urednica Francuskog Vogue-a, i na tom mestu je već sedam godina. Ni sama ne zna kako bi definisala svoj stil.
"Tek kada sam u devedesetima počela raditi za Gucci, počela sam shvatati kakav je moj stil. Sve zbog Tom Forda koji me je naterao da koristim tamni make-up za oči, nosim visoke potpetice i jednostavne kombinacije" , rekla je za Times UK.
Radila je kao savetnik Tom Forda, čija je i muza kada je bio u Gucci-ju i Yves Saint Laurentu.
"To je bio najbolji posao koji sam imala. Samo sam trebala izgledati onako kako sam i izgledala."
Tomova muza neguje gotick look, ali njegovu nežniju varijantu, podjednako uživa i u najjednostavnijim kombinacijama koje na njoj izgledaju zavodljivo. Dama koja smelo i nepogrešivo bira crne odevne kombinacije.
Šeškalo se da je Carine ponuđeno mesto urednice Američkog Vogue-a. "Niko mi nije ponudio Annino mesto, a i da jeste nisam sigurna da li bih ga prihvatila", rekla je Carine. A i pitanje je šta bi Roitfeldova mogla da ponudi Američkim čitaocima, koji su navikli na naslovnice sa Scarlett Johansson, Nicole Kidman... I kako se može i očekivati da će čitaoci istog razumeti modnu poruku ove Francuskinje, koja je jedna od retkih koja naslovne strane posvećuje modelima.
Za sada, Carine je još uvek na mestu urednice Francuskog Vogue-a i ne namerava da se povuče, bar ne u neko buduće vreme.

Emmanuelle AltEMMANUELLE ALT je desna ruka Carine Roitfeld, urednica mode u Francuskom Vogue-u,  i veoma cenjeni stilista. Pravi je reprezent modela modne kuće Balmain, priča se da ustvari obavlja više posla nego sam dizajner Cristophe Decarnin. Njen stil bi se mogao definisati kao originalni rock chic. Često je možemo videti u kreacijama Balmaina, Balenciage, Givenchy-a, Isabel Marrant...Alt nikada ne nosi make-up i kosa joj je uvek raščupana u stilu "bad hair". Savetuje: "Zaboravite trendy krpice. Farmerice i majica koje Vam dobro stoje i kožna jakna će Vas učiniti neodoljivom. Kada izgledate kao da se niste previše trudili, znajte da ste uspeli".Anna Dello RussoANNA DELLO RUSSO je urednica Japanskog Vogue-a, koja se ne boji kombinovanja svih materijala, dezena, boja, dužina...
Kako i sama kaže: "Obožavam da nosim večernje kombinacije danju". Svetsku slavu i brojne poklonike stekla je zahvaljujući blogu "The Sartorialist" i njegovom osnivaču Scottu Schumanu koji ju je primetio na jednoj od revija i počeo da objavljuje njene fotografije.

Ovo su dame koje volimo i u čiji stil smo zaljubljeni!

Sanja Stojković

We have 690 guests and no members online