1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Bebi Dol U Zelenom ZvonuBebi Dol U Zelenom ZvonuBebi Dol U Zelenom Zvonu


14.februar 2010e pamtiće se i po koncertu Bebi Dol u zrenjaninskom Zelenom Zvonu. Ova diva od 31e godine, koliko je na našoj muzickoj sceni, najvise vremena provela je po klubovima s mikrofonom u ruci. Pevala je u Africi, Aziji, Evropi i po celoj SFRJ inspirisana saksijama, pesčanim ružama i Rudolfom Valentinom. A peva i dalje! Sve više joj smetaju foto-aparati koji su danas u rukama skoro svih pojedinaca oduševljene publike, a čini se da joj je malo smetala i blizina publike (u Zvonu je to i manje od 1 metar).Žalila se tako, pomalo, Dragana Šarić, a mi smo se i dalje ježili na to kako peva, držeci usput male kurseve istorije umetnosti (od Bitlsa do Odri Hepbern).

Bebi Dol U Zelenom ZvonuNastup podeljen u 2 dela, započet ritam-en-bluz standardima: It's A Man's World, Papa's Got a Brand New Bag, Moon River, Fool to Cry i drugima (koje su nam poznate sa 2 albuma iz 2006i07e Čovek rado izvan sebe živi / It's a man's man's man's world i Vece u pozorištu), zavrsila je novitetom svog repertoara, verzijom mega-hita "Mercy" Velshke zvezde (Aimée Ann) Duffy.
Posle pauze redjale su se Mili mili, Mustafa, Kad sreca odlazi, Hajde da, Krv sreca suze i znoj, Bez srca, Iznad duge, i nove, skoro 10-minutne varijacije na ultimativne teme, Rudi i Brazil (koju je nazvala STA STA STA?!).
Mozda i dalje kasni, mozda se lakse umori, mozda je suvise spontana, ali to njoj odlicno stoji. Ako je to iko, u savršenoj atmosferi Pozorišnog kluba uopšte primetio, oprostio joj je.
Punog srca možemo se, jos jednom zahvaliti Bebici i pratećem kvartetu, kreativnom toncu koji je na momente briljirao neočekivanim efektima na Bejbinom glasu, i Guti-ZZ na fantastičnom poklonu!
PS
15.februar 2010e pamtićemo po neočekivanom obrtu koji je započeo divlji zec, a završila pomoć pri izvlaćenju iz snega predivnih spasilaca koji vraćaju osmehe na lice, jer ima dovoljno dobrih ljudi koji će samovoljno pružiti maximalnu pomoć onome ko je u nevolji!

text: Aleksandar Mladenović

We have 69 guests and no members online